Ross Rohde

Ross Rohde tunnetaan kirjan ”Viral Jesus” kirjoittajana. Ross on yksi orgaanisen seurakunnan puolestapuhujista ja hän on myös kotiseurakuntaliikkeen (simple church) edustaja ja hänen mieliteemojaan on puhua ”kulovalkean tavoin leviävästä Jeesus-innostuksesta” (mihin myös käsite ’viraali Jeesus’ viittaa). Hän perustaa ja kasvattaa seurakuntia yhdessä vaimonsa kanssa San Francisco Bayn alueella USA:ssa ja hän on toiminut lähetystyössä latinalaisessa Amerikassa ja Espanjassa. Hän myös matkustelee aika paljon puhumassa ympäri maailmaa. Hän on käynyt Suomessakin ja TV7 on haastatellut häntä. Voit katsoa ohjelman tästä: Haastattelussa Ross Rohde 

Ross Rohde on todennut, että alkuseurakunnan aikana kristillinen usko levisi räjähdysmäisesti ja kulovalkean tavoin, eivätkä vainot pysäyttäneet tätä liikettä, vaan pikemminkin auttoivat sitä leviämään. Mutta toisaalta hän näkee, että kristinusko ei enää länsimaissa leviä kulovalkean tavoin, vaan siitä on tullut vähitellen jotakin aivan muuta: pysähtynyt, laitostunut uskonto, jonka puitteissa ei enää alkuseurakunnan innostusta ja hengellisen elämän kukoistusta koeta. Ross uskoo kuitenkin, että alkuaikojen innostus ja antaumus voidaan löytää uudestaan.

Ross on ollut naimisissa vaimonsa Margin kanssa yli 30 vuotta. Heillä on kolme tytärtä ja neljä lastenlasta. Ross Rohde on julkaissut omaa blogia http://thejesusvirus.org/, josta myös tämän sivuston artikkelit on suomennettu. Blogi ei ole kuitenkaan ollut käytössä viime vuosina (2018-).

Suomennetut artikkelit.