K.P. Yohannan

K.P.Yohannan on Gospel for Asian perustaja ja johtaja. GFA on lähetysjärjestö, joka evankelioi ja perustaa seurakuntia Aasian monilla ennen tavoittamattomilla alueilla. Nykyään Gospel for Asia kannattaa n. 16.000 seurakuntien perustamiseen pyrkivää lähettiä sen alueen sydämessä, jota kutsutaan 10/40 -ikkunaksi.

K.P.Yohannan syntyi syrjäisessä kylässä Etelä-Intiassa. Hänen henkilökohtainen uskon vaelluksensa alkoi 8-vuotiaana, kun hän antoi elämänsä Jeesukselle. Kun hän oli vielä nuori poika, hänen äitinsä paastosi joka viikko ja rukoili, että Jumala kutsuisi edes yhden hänen kuudesta pojastaan kokoaikaiseen evankeliumin työhön. Hänen rukouksiinsa vastattiin vuonna 1966, kun hänen nuorin poikansa K.P. – silloin 16-vuotias – lähti vapaaehtoisena Operaatio Mobilisaation työhön Pohjois-Intiaan.

K.P. kävi vuosina 1974-1979 Criswell’n raamattukoulua Dallasissa, Teksasissa, missä hän suoritti BA-tutkinnon (teologian maisteri). Hänellä on myös intialaisen Madrasissa sijaitsevan Hindustanin raamattukoulun kunniatohtorin arvo.

Criswellin aikoinaan hän hoiti pastorin tehtäviä eräässä paikallisseurakunnassa Dallasissa. Hän ei kuitenkaan kyennyt unohtamaan niitä miljoonia kadotettuja, jotka elivät ilman Kristusta hänen kotimaassaan Intiassa, ja hän tiesi, että Jumala kutsui häntä voittamaan oman kansansa jäseniä. Vuonna 1978 K.P. erosi pastorin virastaan ja perusti vaimonsa Giselan kanssa järjestön nimeltä Gospel for Asia (Evankeliumi Aasiaan).

GFA on kasvanut nopeasti ja siitä on lyhyessä ajassa tullut yksi tehokkaimmista lähetysjärjestöistä Aasiassa. Järjestö on levittänyt toimintaansa Intian ulkopuolellekin ja alkanut kannattaa alkuperäisväestön kautta tehtävää työtä Nepalissa, Myanmarissa ja muissakin Aasian valtioissa. Nykyään koulutetaan yli 8000 seurakuntien perustajaa kaikkiaan 54 lähetykselle omistetussa raamattukoulussa, jotta he voivat mennä tavoittamaan niitä, jotka eivät ole ennestään kuulleet evankeliumia.

K.P. käy saarnamatkoilla Amerikassa, mutta viettää sen lisäksi puolet ajastaan Aasiassa ja kouluttaa kristittyjä johtajia ja puhuu lähetystyöntekijöiden päivillä. Hänen äänensä kuuluu myös päivittäisen radio-ohjelman kautta miljoonille intialaisille kautta maan.

K.P. on kirjoittanut yli 200 kirjaa, jotka on julkaistu Intiassa, ja ainakin viisi kirjaa, jotka on julkaistu USA:ssa. Nämä kirjat ovat: Revolution in World Missions (Vallankumous Lähetystyössä, tilaa ilmaiseksi tästä), The Road to Reality (Tie Todellisuuteen), Why the World Waits (Miksi Maailma Odottaa), Living in the Light of Eternity (Elämä Ikuisuuden Valossa), and Reflecting His Image (Heijastaen Hänen Kuvaansa).[Suomeksi julkaistu tiettävästi vain kaksi ensin mainittua. Suom. huom.]KPYohannanFamily

K.P.Yohannan elää lähellä Dallasia Teksasissa vaimonsa Giselan kanssa. Heillä on kaksi aikuista lasta, Daniel ja Sarah, jotka ovat uskossa Herraan. (Oheisessa kuvassa koko perhe.)

Alkuperäisen artikkelin lähteenä on käytetty verkkosivustoa www.gfa.org
Julkaistu luvalla. Copyright © Gospel for Asia.

Gospel for Asia, Inc.
1116 St. Thomas Way
Wills Point, TX 75169
USA

Suomennetut artikkelit