Ihmisten mieliksi eläminen on epäjumalanpalvelusta

Rick Warren: People Pleasing Is Idolatry

Pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi? Jos vielä pyrkisin miellyttämään ihmisiä, en olisi Kristuksen palvelija. Gal.1:10.

Elämässä ei tarvitse miellyttää kuin yhtä persoonaa. Hän on sinun Luojasi. Sinun pitää miellyttää ainoastaan Herraa, häntä joka muovasi sinut ja joka määritteli sinun elämäsi tarkoituksen.

Se yksinkertaistaa elämää valtavasti! Tarvitset vain yhden olennon hyväksynnän – Jumalan!

Jeesus ilmaisi asian tähän tapaan: minä en pyri toteuttamaan omaa tahtoani, vaan lähettäjäni tahdon. Joh.5:30. Hän siis sanoi, että hänellä on yleisö, joka koostuu vain yhdestä persoonasta.

Et ole ehkä koskaan tullut ajatelleeksi, mutta ihmisten mieliksi eläminen on yksi muoto epäjumalanpalveluksesta. Kymmenen käskyn ensimmäinen käsky kuuluu: ”Sinulla ei saa olla muita jumalia”. Mikä tahansa, jonka asetat Jumalan edelle, muodostuu epäjumalaksi. Niinpä vene voi olla jumala. Työura voi olla jumala. Tyttöystävästä voi tulla jumala. Golfista voi tulla jumala. Mikä vaan, josta tulee elämässäsi ykkösasia – mutta joka ei ole Jumala – muodostuu sinulle jumalaksi.

Toinen käsky sanoo: ”Älä tee itsellesi jumalankuvaa”. Mikä tahansa, joka syrjäyttää sinun elämässäsi Jumalan, on jumalankuva. Menestys voi olla jumalankuva. Raha voi olla jumalankuva. Seksi voi olla jumalankuva. Jokin ihmissuhde voi muodostua jumalankuvaksi. Jos sinun suhteesi tyttöystävääsi, vaimoosi, pomoosi tai ystävääsi on Jumalaa tärkeämpi, silloin se on jumalankuva.

Jos elät ihmisiä miellyttääksesi, silloin olet antanut jonkun muun kuin Jumalan ottaa ykkössijan. Jos ihmisten mielipiteet ohittavat Jumalan mielipiteen, siitä voi yhtäkkiä tulla sinulle jumala. Vain sillä on väliä, mitä he ajattelevat sinusta. Et halua enää kertoa heille olevasi kristitty, koska he saattaisivat suhtautua sinuun väheksyvästi. Et halua heidän tietävän, että käyt seurakunnassa, koska sitten he ehkä eivät enää pitäisi sinusta. Siinä vaiheessa olet päästänyt jonkin toisen jumalan elämääsi. Sinun elämässäsi on jumalankuva.

Sinun tarvitsee miellyttää vain yhtä persoonaa. Paavali sanoo: Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Gal.1:10 KR38.

Mieti näitä:

  • Onko elämässäsi jotain, josta olet tehnyt itsellesi epäjumalan?
  • Mitä sinun epäjumalasi tarjoaa, jota Jumala ei anna? Entä mitä Jumala voi antaa sellaista, jota et saa epäjumalaltasi?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.

Advertisement
Kategoria(t): Rick Warren. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.