Tuhlaajapoika uudessa valossa, osa2

Douglas Clark: A New Look at the Prodigal Son

Jumala on siunannut meitä hengellisillä siunauksilla ja usein myös maallisilla. Sen sijasta, että käyttäisimme näitä lahjoja palvellaksemme Luojaa, me usein käytämme niitä palvellaksemme luotua. Olen varma siitä, että me kukin omassa hengellisessä kasvussamme käymme läpi tällaisen prosessin jollain tasolla. Meitä on varustettu hengellisillä lahjoilla ja luonnollisilla kyvyillä, mutta omassa hengellisessä alaikäisyydessämme me usein tuhlaamme perintömme ja annamme periksi tärkeilylle ja omavanhurskaudelle.

On helppoa huomata tällaista niissä henkilöissä, jotka tekevät työtä kuuluisuuksina ja tarvitsevat yksityiset suihkukoneet lentääkseen puhetilaisuuksiinsa. Minulla on sana Herralta tällaisille toimijoille: ”Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille”.

Muiden suhteen sellaista ei ole ihan helppo havaita. Minäkin sain kutsun hengelliseen työhön ja kuljin ympäri maata laulaen ja julistaen sanaa. Oli suurenmoista olla Jumalan käytössä!

Minulla oli siihen aikaan erikoisruokia valmistava yritys ja puhelin Herralle, että jos hän siunaisi minun liiketoimiani, voisin tehdä hengellistä työtä ilman taloudellisia huolia. Se tuntui minusta hyvin järkevältä, mutta Jumalalla oli erilaiset suunnitelmat. Minulla ei ollut ajatustakaan siitä, että Jumala voisi kutsua minut ensin hengelliseen työhön ja antaisi työn sitten epäonnistua – mutta niin vaan tapahtui. Minussa itsessäni oli puolia, joita hän halusi käsitellä, eikä niitä voinut paljastaa millään muulla tavalla! Olin vihainen Jumalalle melkein kahdeksan vuotta, sillä uskoin, että hän järjesti minulle tämän epäonnistumisen – ja niin hän todella tekikin! Hän halusi, että epäonnistuisin, sillä hän ei halua jakaa kunniaansa kenenkään kanssa. Elämässäni oli sellaista asioiden sekoittumista, jota en osannut itse havaita, mutta Pyhä Henki näki kaiken selvästi.

Kertomuksessa Aabrahamista ja Iisakista on sellainen taivaallinen periaate, joka meidän on sovellettava omaan elämäämme. Meidän tulee antaa Jumalalle takaisin kaikki, mitä hän antaa meille. Pyhä Henki ainoastaan kykenee järjestelemään kaiken tarvittavan meidän elämässämme sellaiseen ojennukseen, että tämä on mahdollista, mutta olen vakuuttunut, että jos meidän on määrä mennä oman helluntaimme tuolle puolen sellaiseen täyteyteen, mihin Jumala meitä kutsuu, se maksaa meille aivan kaiken!

Aabraham oli valmis tottelemaan Jumalaa ja uhraamaan sen pojan, jonka Jumala oli hänelle luvannut antaa. Juuri siinä Jumala valmistikin uuden uhrin. Kun tuomme Jumalalle ne armolahjat ja myös luonnolliset kyvyt, joita olemme saaneet, silloin hän katsoo meille uhrilampaan – meidän on uhrattava itsemme. Silloin voimme lausua samat sanat, jotka Paavali sanoi: ”En enää elä minä, vaan Kristus elää minussa” – ja ne merkitsevät todella jotakin.

Minun hengellinen työni alkoi lavalla savukoneiden keskellä ja värivalojen loisteessa. Vähän kuin joku eri henkilö olisi ollut silloin ja ihan toinen ihminen nyt. Kaikki se prameilu ja ne olosuhteet ovat nykyään kuin tuhkaa vaan. Lihan haju on vaihtunut hänen Pyhän Henkensä suloiseen tuoksuun, mikä on kyllästänyt sisäisen olemukseni.

Olemme kaikki eri kohdassa omaa erämaavaellustamme. Jotkut ovat ihan matkansa alussa, kun he jättävät taakseen uskonnollisen kaavamaisuuden. Toisia taas riisutaan Jumalan myrkyissä. Saatat ajatella, että kyseessä on keski-iän kriisi tai jokin kurja kohtalo, mutta ymmärrät pian, että Jumalan käsi ohjaa sinua. Jotkut ovat juuri nyt nousemassa tuhkasta, kun Jumalan Pyhän Hengen lempeä hengitys puhaltaa heidän kuivien luidensa ylitse ja he ovat valmiita astumaan sisälle Jumalan valmistamaan lepoon.

Taivaallinen Isämme odottaa, että palaamme hänen luokseen heti, kun olemme valmiita olemaan hänen talossaan pelkkiä palvelijoita. Vasta sitten hän voi antaa arvovaltansa meille (sormuksen sormeen) ja meidät puetaan hänen vanhurskautensa juhlapukuun. Sitten emme enää kuljeskele ympäriinsä etsien jotakin syötävää, vaan saamme ruokailla Isän pöydässä.

Douglas Clark

Copyright © Douglas B. Clark 2010. Julkaistu luvalla. Douglas Clark’in kotikaupunki on Niles, Michigan. Hänen oma nettijulkaisunsa on: www.theinwardjourney.net

Mainokset
Kategoria(t): Douglas Clark. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s