Voimien jakaminen oikein

Rick Warren: Focus on energy management

Tutkimuskeskus Lifeway teki kyselyn 200 pastorin keskuudessa, jossa selvitettiin tunti tunnilta, mitä pastorit puuhasivat yhden viikon aikana. Tähän tutkimukseen osallistui 101 pastoria sellaisista seurakunnista, jotka kuuluivat siihen parhaimpaan 5 prosenttiin, joissa uskoon tulleiden määrä oli huipussaan. Muut pastorit kuuluivat seurakuntiin, joissa ei tapahtunut erityisen paljon uskoon tulemisia.

Oli kiehtovaa tutustua tuloksiin. Pastorit, jotka toimivat vahvan kasvun seurakunnissa, käyttivät suurimman osan ajastaan rukoukseen, raamatun tutkisteluun ja opettamiseen. (Tosiasiassahan se vastaa täysin sitä, mitä kerrotaan apostolien työstä Ap.t.6:4.) Muut pastorit tekivät kaikkea mahdollista, mitä seurakunnassa saattoi tehdä. Tehokkaat pastorit siis keskittyvät työssään kaikkein tärkeimpään.

Paavali kehottaa: Älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto. Ef.5:17. Joten sinunkin, hyvä pastori, on parasta olla järkevä työsi kanssa. Pidä suuntasi vakaana. Sinä ja minä olemme vastuussa vain Jumalalle, täytämmekö elämän tarkoituksen kohdallamme. Jos en ehdi tehdä kaikkea ylimääräistä siinä sivussa, se on ihan okei.

Yritän siis keskittyä jakamaan voimani oikein ja tarkkailemaan voimavarojeni nousu- ja laskuvesiä.

Kun pyrimme tähän, ei kannata jakaa viikkoa tunteihin. Ajatellaan viikkoamme mieluummin 21 jaksona. Sinulla on 7 aamupäivää, 7 iltapäivää ja 7 iltaa. Niinpä voimme nyt jakaa tehtävämme noihin 21 jaksoon.

Maanantai esimerkiksi on minun vapaapäiväni. Se on minulle sapatti. Maanantaiaamut omistan itselleni. Maanantain iltapäivän vietän Kayn kanssa. Maanantai-iltaa taas vietämme aina perheen kanssa yhdessä.

Tutkin raamattua aamupäivisin. Tapaan ihmisiä iltapäivisin. Tapaamiset eivät vie yhtä paljon luovaa energiaa kuin raamatun lukutuokiot. Iltaa varten meillä on seurakunnassamme sääntö, että kunkin henkilökunnan jäsenen on vietettävä vähintään neljä iltaa kotona. Jos joku ei ole vähintään neljä iltaa viikossa kotonaan, joutuu allekirjoittaneen puhutteluun. Vähemmän kuin neljä iltaa kotona merkitsee, että poltat itseäsi loppuun.

Mutta vaikka osaisitkin jakaa voimasi oikein, ei siitä ole paljon hyötyä, jos et osaa olla valikoiva sen suhteen, mitä puuhaat. Sinulla ei ole aikaa tehdä mitä vaan. Meillä on jokaiselle tarjolla töitä paljon enemmän kuin jaksamme tehdä. Meidän tulee oppia tekemään kaikkein tärkeimmät asiat.

Jumala on antanut sinulle riittävästi aikaa, jotta voit tehdä hänen tahtonsa. Jos sinulla on paineita, saatat tehdä joko vääriä asioita tai sitten oikeita asioita väärällä tavalla.

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2010. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.
Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
www.pastors.com

Mainokset
Kategoria(t): Rick Warren. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s