Elämä 2.0, osa2

Wolfgang Simson: Life 2.0

Seurakuntaversion 2.0 hedelmät – sen seurakunnan, joka on muovattu valtakunnan mukaiseksi – eivät tule näkyviin pelkästään jonain hienoina jumalanpalveluksina, osallistujien tai jäsenten lukumäärinä, vaan siinä, miten se muuttaa ihmisten elämän, mikä taas saa aikaan toisissa vastaavaa elämänmuutosta niin että syntyy valtava dominoefekti, jonka vaikutus leviää koko maailmaan.

Kun kaikki elämän viisi tärkeää osa-aluetta on saatu opetuslapseuden piiriin (perhe, koulutus, talous, kulttuuri ja hallinto) ja tuotu jälleen Jumalan hallintavallan alaisuuteen, silloin yksilöt ja kokonaiset perheet, suvut, heimot, kylät, kaupungit, alueet ja kokonaiset kansanryhmät (kreikan sana ethne tarkoittaa kansanryhmiä, ei poliittisia kansallisvaltioita, jollaisiksi me ne usein käsitämme) kehittyvät keskinkertaisesta elämäntasosta 1.0 terveesti ja vähä vähältä kohti yltäkylläistä tasoa 2.0.

Raamattu ei lupaa meille paratiisia maan päällä ennen kuninkaan paluuta, eikä se puhu epätäydellisestä kristinuskoon kääntymisestä tai maailmanlaajuisesta muutoksesta, mikä johtaa rauhaan, iloon ja kaikkien aineelliseen hyvinvointiin. Kaukana siitä. Mutta jos joku haluaa olla osa Jumalan ekklesiaa ja harkitusti mukautua sen vaatimuksiin eläen rakkaudentäyteisessä kuuliaisuudessa Jeesukselle, seurakunnan Päälle ja Kuninkaalle, hän haluaa myös innokkaasti oppia elämään uusien säännösten mukaan noudattaen Jumalan valtakunnan lakeja niin siviilielämässä kuin hengellisesti ja taloudellisesti ja poliittisesti. Sen seurauksena hän saa henkilökohtaisesti kokea Jumalan siunauksen ja mitä merkittävimmän ja kokonaisvaltaisesti mullistavan kokemuksen, vapautuksen ja sellaisen voiman, joka nostaa kunkin ihmisen menestystarinan ihan uuteen merkitykseen. Se muuttaa meidät ikuisesti ja puolestaan vaikuttaa samaa muuttumista myös ympärillämme olevissa ihmisissä.

Yksi pääasiallisista syistä olla vahva optimisti tällaisena aikana on tämä: Jumalan valtakunnan periaatteiden mukaan muovautunut seurakunta on jälleen kerran nousemassa esiin tämän planeetan pinnalla jokaisen silmien edessä, jolla vain näkökykyä riittää. Kaikki merkit viittaavat siihen tärkeään tosiasiaan, että tämä seurakunta ei ole syntynyt ja kasvanut länsimaissa, vaan sen ulkopuolella Kiinassa, Intiassa, Vietnamissa, Kuubassa, Egyptissä, Bangladeshissa, Indonesiassa jne. Sieltä suunnalta nouseva seurakunta saa vielä länsimaat hämmästymään jo pelkällä olemassaolollaan ja siitä tulee maailmanlaajuinen opettaja kaikille niille, joilla on nöyryyttä ottaa opiksi.

Syvimmältään tämä kehitys kuvaa sellaisen ekklesian, joka on tehnyt parannusta välinpitämättömyydestään, kilpailuhenkisyydestään ja muusta niskoittelustaan ja on löytänyt jälleen tien rakkaussuhteeseen ja kuuliaisuuteen sen Päätä ja Kuningasta kohtaan. Sellainen seurakunta ei ole vain paikka, missä nautitaan Jumalan rakkaudesta ja armosta, vaan jossa eletään todeksi sellaista voimallista, yhteisöllistä ja profeetallista elämäntyyliä, mikä tuo mukanaan Jumalan siunaukset. Se mallintaa elämää etenkin kaikkia niitä varten, jotka eivät vielä tunne sellaisen elämäntyylin alkulähdettä: Jumalaa.

Wolfgang Simson

Suomennettu kirjasta The Starfish Manifesto. Ote sivulta 383. Kirja on alunperin julkaistu lokakuussa 2009.

Mainokset
Kategoria(t): Wolfgang Simson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s