Jumala ristiinnaulittuna, osa5

Art Katz: God Crucified

Tunnetko kuuluisan Torinon käärinliinan? Se on pellavainen liina, jota on säilytetty vuosisatoja ja josta on varsin paljon todisteita, että se todella oli se kangas, joka peitti Jeesuksen ruumista. On mielenkiintoista, että se on tullut nyt meidän aikanamme päivänvaloon. Sitä on hiljattain tutkinut ryhmä anatomian asiantuntijoita, jotka tuntevat ihmiskehon hyvin. He löysivät siitä yli 200 jälkeä ruoskaniskuista. Saatat kysyä: ”Miten he ovat löytäneet siitä tuon kaltaista todistusaineistoa?”

Se johtuu siitä, että määrättyjä salaperäisiä asioita tapahtui tietyn räjähdyksen kaltaisen tapahtuman hetkellä ja hyytynyt veri tarttui kankaaseen ja valmisti siitä valokuvanegatiivin sen silmänräpäyksen aikana, kun kirkas valo välähti niin että jokaisesta haavasta jäi kuva kankaaseen. Siihen jäi jälkiä paristasadasta ruoskan iskusta ja runsaasta verenvuodosta pään alueella, kun jotain terävää on voimakkaasti painettu pään ihoa vasten, ja muita todisteita julmasta kidutuksesta, jota on vaikea kuvailla.

Nähkää hänen päästään, käsistään ja jaloistaan, kuinka tuska ja rakkaus toisiinsa kietoutuvat.

Nähkää se Hengen kautta. Nähkää!

Olen ollut aika kaheli tänä iltana. En viitsi kutsua tätä edes saarnaksi. Luotan vain yksinkertaisesti siihen, että Jumala jostain syystä halusi tänään, että puhutaan ristiinnaulitusta. Hän halusi tulla nostetuksi kansansa edessä ristille…

…jotta me näkisimme sen… todella näkisimme… todella iloitsisimme siitä… todella tunnustaisimme sen tapahtuneen…

Sillä vain se voi varjella meidät. Kun näemme, mitä kauheata tuskaa synti aiheutti hänelle, me alamme rakastaa vanhurskautta ja vihata vääryyttä ja pyrkiä välttämään Jumalan Pojan ristiinnaulitsemista uudestaan.

Ymmärrätkö sen? Jesaja puhuu: Hänet syöstiin pois elävien maasta, hänet lyötiin hengiltä kansansa rikkomusten tähden. Jes.53:8.

Tuossa ilmaisussa on jotakin kirurgista, jotakin lopullista. Siinä puhutaan Jumalasta, joka kutsuu ihmistä leikattavaksi irti ja kokonaan pois elävien maasta!

Luulenpa, että siinä on kysymys jo paljon enemmästäkin kuin vain synnistä. Siinä on täydellinen pelastus meitä varten, jos olemme liittäneet elämämme yhteen hänen kanssaan, joka naulittiin ristille… irrotettavaksi elävien maasta.

Siinä on radikaali erottautuminen maailmasta, lihallisuudesta ja paholaisesta, niistä joiden juurelle sama kirves on myös asetettu.

Lopuksi:

Muistatko eunukin, jonka Filippos johdatti uskoon Apostolien teoissa, luku 8? Jumala välitti niin paljon tuosta miehestä, että hän otti Filippoksen menestyvän työnsä keskeltä ja lähetti hänet tämän mustan miehen luo, joka oli matkalla Etiopiaan.

Kristillisen legendan mukaan tämä mies vei kristinuskon Afrikkaan, tuo etiopialainen eunukki – mies jonka juurelle oli myös kirves asetettu. Hän oli mies, jolla oli paljon valtaa ja hän oli vastuussa kuningattaren varojen hoidosta (Ap.t.8:27-40).

Jeesus puhui erään kerran eunukeista. Hän sanoi, että jotkut syntyvät sellaisina, biologisina kummajaisina. Heillä ei ole niitä fyysisiä edellytyksiä, mitä kaikilla muilla on. Sitten on toisia, jotka ihmiset ovat tehneet eunukeiksi. Ajatelkaa sitä kauheaa tilannetta, kun yksi kiljuu ja huutaa, kun joukko miehiä pitää häntä aloillaan samalla, kun joku tekee likaisen työn…

Mutta Jeesus sanoi myös: on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Matt.19:12.

Tämä etiopialainen eunukki oli mahtava mies ja hän hoiti kaikkea kuningattaren omaisuutta. Vain eunukkiin saatettiin niin täysin luottaa. Hän ei pyytänyt itselleen mitään siitä, mikä oli annettu hänen haltuunsa (ei naisiakaan). Kirves oli pantu puun juurelle. Hänet oli leikattu irti. Jumala tarjoaa meille samaa varjelusta. Jeesuksen Kristuksen risti on asetettu elämämme keskelle, jotta sinut voidaan leikata irti elävien maasta.

Minä luulen, että ainoat ihmiset, jotka ovat turvassa lopun aikoina, jolloin vääryys rehottaa, ovat ne uskovat, joiden elämän juuressa on kirves.

Vääryys tulee kerran rehottamaan, maailma olemaan täynnä saastaa ja himon paloa, viettelystä, joka saa kenet vaan horjumaan – sellaista hienovaraista ja niin aistillista, että se saa saalista jo nyt uskovien parista.

Silloin vain kuollut ihminen voi olla turvassa, sellainen jonka elämässä kirves on tehnyt työtä juuriin asti, joka on tullut leikatuksi irti elävien maasta, joka tunnustaa lihansa kauheat taipumukset. Itsetietoinen opetuslapseus ei ole vastaus. Eikä sekään, jos sanoo: ”en tee sitä enää koskaan!” Eikä pelasta pimeässä viheltely sen paremmin kuin kertosäkeitten laulaminenkaan.

On vain yksi vastaus.

Se on Jeesuksen Kristuksen risti!

Ei mikään muovinen korvike, vaan verinen risti, kärsimyksen ja häpeän paalu, jonka luo Jumala kutsuu meitä tulemaan.

Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Luuk.9:23.

Kun Kristus kutsuu ihmistä tulemaan, hän kutsuu ihmistä kuolemaan kanssaan.

Art Katz

Art Katz (1929-2007) oli messiaaninen kristitty ja toimi sananjulistajana kotimaassaan Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Artikkeli on käännetty hänen nettijulkaisustaan artkatzministries.org

Mainokset
Kategoria(t): Art Katz. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Jumala ristiinnaulittuna, osa5

  1. Anonyymi sanoo:

    Kiitos paljon näistä kirjoituksista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s