Elämä 2.0, osa1

Wolfgang Simson: Life 2.0

Jeesus on puhunut meille ”yltäkylläisestä elämästä”, joka on kuin astia, joka vuotaa yli Jumalan siunausten runsaudesta. Mutta useimpien ihmisten elämä tällä planeetalla – mukaan lukien niiden, jotka kutsuvat itseään kristityiksi – näyttää tylsältä, alistuneelta, tappiomielialan valtaamalta, tarkoituksettomalta ja epäkuntoon joutuneelta.

Jos elämme keskinkertaista elämää – elämä 1.0 mukaan – keskittyen vain omaan henkilökohtaiseen selviämiseen tyyliin ”tee työtä ja ansaitse rahaa, maksa veroja ja anna palaa” merkitsee orjana elämistä ja elämäntapaa, jossa joku muu sanelee, kuka olet ja kuinka sinun pitää elää – jolloin ihminen kieltää oman todellisen identiteettinsä ja kykynsä nauttia oman työnsä aikaansaannoksista.

Lukemattomat ihmiset ovat orjia: työelämä, muoti, kulutushysteria, uskonnolliset perinteet ja heidän ympäristönsä orjuuttavat heitä. Olet voinut kuulla sanottavan: ”Merkittävät henkilöt puhuvat aatteista, keskinkertaiset ihmiset puhuvat tavaroista, pikkusieluiset ihmiset puhuvat toisista ihmisistä”. Kuinka monta merkittävää henkilöä mahdamme tuntea?

Tätä ajatellen emme voi jättää mainitsematta pahojen henkien aiheuttamaa orjuutusta, josta raamattu puhuu. Jos joku ei ole ”Jeesuksen Kristuksen orja”, jollaiseksi Paavali kuvailee itseään, hän on ”synnin orja” (Joh.8:34). Sen myötä hän on lopulta myös sen olennon orja, joka on kaapannut itselleen väliaikaisen vallan tässä langenneessa maailmassa: Luciferin ja hänen kyseistä maailmanvalloitusta ylläpitävien demonijoukkioidensa orja.

Silti aina, kun jotkut kieltäytyvät ja haluavat tulla Jumalan valtakunnan lojaaleiksi ja laillisiksi kannattajiksi, heidän yksilöllinen ja yhteisöllinen elämänsä mullistuu täysin. Enää ei kukaan, joka nimittää itseään Kristuksen seuraajaksi, voi olla määrätty jäämään säälittäväksi uhriksi ja omalle talousjärjestelmälleen, kulttuurilleen tai perinteilleen alistetuksi palvelijaksi, vaan hän saa voiman elää uskon, toivon ja rakkauden kannustamana.

Jumala ei luvannut meille elämää, johon ei kuuluisi kipuja, kriisejä tai kärsimystä tällä puolen paratiisin porttia. Mutta jos Jumala saa jälleen olla kansansa valtias, seurakunta kehittyy versiosta 1.0 versioon 2.0. Silloin Kristuksen seuraajista tulee jälleen apostolisia ihmisiä, kaiken kaikkiaan aivan uuden rotuisia ihmisiä. Ulkomaailmalle heistä tulee malli-ihmisiä, ylhäällä vuorella oleva kaupunki, suola ja valo, kun Jumalan voimalliset siunaukset tulevat kaikkien nähtäväksi. Tässä tilanteessa voidaan sanoa: ”Tältä siis maailma näyttää, kun ihmiset elävät Jumalansa yhteydessä!” Tämä ei saa ainoastaan maailman ihmisiä kateellisiksi, vaan lopulta myös juutalaiset (Room.11).

Wolfgang Simson

Suomennettu kirjasta The Starfish Manifesto. Ote sivulta 382. Kirja on alunperin julkaistu lokakuussa 2009.

Mainokset
Kategoria(t): Wolfgang Simson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s