Määrähetki, osa3

Douglas Clark: The Appointed Time

Pystytkö aistimaan, mitä on tulossa? Jumala tulee ilmestymään kansansa kautta, mutta me voimme jäädä siitä osattomiksi, kuten Kain, Ismael, Esau, faarao ja Saul. Tähän tilanteeseen sopiva sanoma on: odota oikeaa hetkeä! Jumala tekee jotakin, mitä vain hän voi tehdä, ja sellaisella tavalla, joka tuo hänelle kunniaa. Jos kieltäydymme odottamasta häntä, hänen totuutensa ilmestyy tulena.

Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea. Rakennetaanpa tälle perustukselle kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, aikanaan tulee ilmi, mitä kukin on saanut aikaan. Tuomiopäivä sen paljastaa: se päivä ilmestyy tulenliekeissä, ja tuli koettelee, millainen itse kunkin aikaansaannos on. Se, jonka rakennus kestää, saa palkan. Se taas, jonka rakennus palaa, kärsii vahingon. Itse hän tosin pelastuu, mutta kuin tulen läpi. 1.Kor.3:11-15.

Kaksi eri suuntiin tapahtuvaa liikettä nousee nyt esiin maailmassa, mutta kumpikin näistä ilmiöistä toteuttaa Jumalan tarkoitusperiä. Toinen tuo esiin ihmisen omien toimenpiteiden vesiperän, kun ihminen yrittää pitää otteessaan Jumalan kansaa eikä päästä sitä vapauteen! Toinen liike tuo esiin Jumalan luonteen ja elämän, joka asuu hänen kansassaan. Tämän on täysin Pyhän Hengen innoittamaa, kun valtakunta leviää ihmiseltä ihmiselle ja lähimmäiseltä toiselle. Se liike, mikä johtaa vesiperään ja jonka voi tänä päivänä nähdä tapahtuvan, muistuttaa paljon sitä, mitä tapahtui Saulille. Hänen käskettiin odottaa Gilgalissa seitsemän päivää, kunnes määräpäivänä Samuel liittyisi joukkoon. Hän odottikin seitsemän päivää, mutta juuri kun hän oli aivan lähellä onnistua olemaan kuuliainen, hän alkoi hätäillä ja päättikin uhrata polttouhrin Jumalalle. Sitten kun hän oli sen saanut tehdyksi, Samuel ilmestyi paikalle. Hän oli niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana – hän ei lopulta jaksanut odottaa oikeaa hetkeä (1. Sam.13:8-10).

Oikea ajankohta ei koske vain määräpäivää, vaan kyseessä on määrähetki! Tuskin voi löytää mistään selkeämpää kuvaa siitä, mitä nykyaikana on menossa, kuin tämä Saulin esimerkki. Juuri kun olemme päässeet hyvin lähelle sitä, että Jumalan valtakunta ilmestyisi voimallisesti maan päälle, monet ovat lähteneet toimimaan olettamustensa varassa ja päättäneet, että eivät voi odottaa kauempaa, sillä täytyyhän jotakin voida tehdä, että Herralle tasoitettaisiin tietä. Jotkut ovat tänä aikana saaneet nähdä totuuden ja vastaanottaa ilmestyksiä ja päässeet tosi lähelle sitä, että Jumala täyttäisi lupauksensa, mutta viime hetkellä he ovat jääneet arvioimaan tilannetta ja päättäneet, että meistä riippuukin nyt, saadaanko asiat tehdyiksi vai ei!

Soitinnus ja rytmittäminen

Kaksi sanaa on jatkuvasti pyörinyt viime päivinä mielessäni: soitinnus ja rytmittäminen. Orkesteri muodostuu erilaisista osista, joilla on oma osansa soitettavana. Kun kukin soittaa oman yksilöllisen osuutensa ja seuraa tahtipuikkoa, jota kapellimestari heiluttaa, silloin melodia ja soinnut kietoutuvat yhteen ja muodostavat mitä kauneimpia sointuja. Jos rytmi sotketaan, kaikki alkaa kuulostaa yhdeltä sekamelskalta – syntyy vain epämusikaalista meteliä. Se musiikki, mitä Jumala haluaa soittaa meidän sydämissämme on hienosti sovitettua melodiaa ja harmonisia sointuja niin, että kun kukin ääni soitetaan tarkasti ajallaan, kokonaisuus saadaan kuulostamaan hienoimmalta sävellykseltä, mitä on koskaan kuultu.

Ihmiset yrittävät tahdistaa omia ponnisteluitaan, kun erilaiset toisistaan riippumattomat virtaukset kohtaavat toisensa. On helppo erehtyä ja pitää näitä virtauksia Pyhän Hengen aitona liikehdintänä vain, koska siinä on samoja elementtejä. Mutta Jumala tahdistaa asioita niin, että syntyy jotakin ilmiömäistä. Kaikki riippuu ajoituksesta. Kun Jumala esittelee oman käsityönsä, se on tahdistettu sellaisella tavalla, että se saa monet asiat tässä maailmassa luhistumaan ja katoamaan kokonaan. Olkaa siis valmiina näkemään draamaa ja ilotulitusta, mutta saatte olla sydämessänne varmoja, että se kaikki johtaa hyvään lopputulokseen, sillä lopulta Jumala kirkastaa itsensä oman kansansa keskellä.

Useita kuukausia sitten Jumala puhui minulle, että tämä hengen vuodatus ja liikehdintä, joka on menossa, ei koske koko seurakuntaa, vaan toimii yksilöllisellä tasolla. Se ei ole mahtavasti pauhaava myrskytuuli, vaan kevyesti puhaltava henkäys kuivien luiden yllä. Jos joku tulee sanomaan sinulle, että sinun pitää liittyä siihen tai tähän ryhmään tai sinun pitää jättäytyä sen ja sen henkilön ohjattavaksi, älä usko. Odota sen sijaan hänen otollisen hetkensä lähestymistä, sillä vielä nytkin sellaisia hetkiä tulee keskellemme.

Douglas Clark

Copyright © Douglas B. Clark 2010. Julkaistu luvalla. Douglas Clark’in kotikaupunki on Niles, Michigan. Hänen oma nettijulkaisunsa on: www.theinwardjourney.net

Mainokset
Kategoria(t): Douglas Clark. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s