Jumala ristiinnaulittuna, osa4

Art Katz: God Crucified

…meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet… Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen… Herra näki hyväksi, että hänet ruhjottiin… Jes.53:5,6,10.
 
Hän siis kärsi synnintekijöiden puolesta.

Haluatko tietää, kuinka kauhea asia synti on Jumalan silmissä? Haluatko nähdä, kuten Jumala? Vain sillä tavalla näet totuuden. Muu on erehdystä tai petosta.

Näe Jumala ristiinnaulittuna.

Näe Jumala riippumassa alasti.

Näe tämä kiduttava tuska ja ymmärrät, kuinka kauhea asia synti on hänen silmissään.

Onko siitä tullut sinullekin niin kauhea asia, että et koskaan haluaisi enää uudestaan ristiinnaulita kirkkauden Herraa tai polkea jalkoihisi hänen vertaan laulamalla sellaisia kertosäkeitä, jotka puhuvat asioista joista meillä on varsin vähän mitään käsitystä tai kokemusta ja joiden kanssa meistä monet ovat käytännössä tai ajatuksiltaan tai mielikuviensa kautta kuitenkin vastakkain.

Hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden (Jes.53:5 KR33).

Oletko lukenut hiljattain psalmia 22? Mikä kuvaus ristiinnaulitsemisesta! Ja noin 1000 vuotta ennen itse tapahtumaa.

Voimani valuu maahan kuin vesi, luuni irtoavat toisistaan. Sydämeni on kuin pehmeää vahaa, se sulaa rinnassani. Kurkkuni on kuiva kuin ruukunsiru, kieleni on tarttunut kitalakeen. Maan tomuun sinä suistat minut kuolemaan! Koirien lauma saartaa minut, minut ympäröi vihamiesten piiri. Käteni ja jalkani ovat runnellut, ruumiini luut näkyvät kaikki. Ilkkuen he katsovat minuun… Ps.22:15-18.

Tunnetko mahtavan hengellisen laulun ”Ihmeinen risti”? Milloin olet viimeksi katsellut sitä?

Tiedätkö, mitä Charles Finney kirjoitti kerran? Hän sanoi, että hän ei unissaankaan voisi kuvitella matkustelevansa ympäriinsä kenenkään työtoverin kanssa, joka ei olisi saanut kokea murtumista Herran edessä ainakin kertaalleen viimeisten kahden tai kolmen viikon sisällä.

Tämä rohkaisi minua puhumaan tästä aiheesta teille tänään, vaikka olen varma, että tiedätte tästä jo ennestäänkin. Mutta enpä haluaisi pettää Jumalaa ja olla sanomatta, ettei säännöllinen ristin katseleminen olisi hyvä asia.

Meidän tulee nähdä Herra korkealle korotettuna. Ja kun minut korotetaan maasta, minä vedän kaikki luokseni. Joh.12:32.

Meidän tulee muistaa, mikä on se uskon ydinasia, mikä lävistää antikristillisten ihmisten ja epäuskoisten juutalaisten sydämet!

Jumala ristiinnaulittuna.

Meidän rikkomustemme ja meidän pahojen tekojemme tähden.

Pääsemme siitä osalliseksi vain ristiä katselemalla. Muu on näyttelemistä, pelien peluuta, fraasien latelua, oikean opin siteeraamista – muovinen korvike.

Meidän tulee nostaa katseemme ristille, missä Elämän Ruhtinas kuoli.

Anna anteeksi, Herra, jos kerskaan mistään muusta kuin meidän Herramme Kristuksen rististä.

Kerskaako joku teistä? Ehkä ei sanoin, mutta ehkä ilmeillään ja ulkoisella olemuksellaan?

Tiedätkö, mitä Charles Finney kertoi, milloin hänen mielestään yleisö alkoi tulla hänen puheistaan synnintuntoon ja milloin Herran henki oli murtamassa ihmisiä?

Silloin, kun he eivät enää pitäneet päätään pystyssä. He eivät voineet katsoa häntä. He käänsivät katseensa pois. He katsoivat maahan. He painuivat kumaraan.

Hän kertoi, että niin kauan kuin hänen yleisönsä yhä katsoi suoraan puhujaan, hän tiesi, että Jumala ei ollut vielä tehnyt työtään ja vienyt ihmisiä synnintuntoon.

Anna Herra anteeksi, jos kerskaan muusta kuin Kristuksen rististä. Kaikki turhat asiat, jotka viehättävät minua, uhraan hänen verensä tähden. Katsokaa häntä, hänen päätään, käsiään ja jalkojaan, mikä rakkaus ja mikä tuska sekoittuneina…

Jos hän sai olla ilkosen alasti ja joutua nöyryytetyksi, ettei meitä nöyryytettäisi, mitä voimmekaan sanoa niistä pahoista haavoista, joita hänellä oli käsissä ja päässä?

Hänen kätensä lyötiin haavoille meidän tekojemme tähden. Ne teot ovat syynä siihen, että monet eivät koe voivansa laskea käsiään kenenkään päälle ja lähettää toisia pyhien käsien siunaamana maailmaan.

Hänen jalkansa lyötiin haavoille, koska me olemme jaloillamme kävelleet paikkoihin, jonne ei olisi pitänyt mennä.

Art Katz

Art Katz (1929-2007) oli messiaaninen kristitty ja toimi sananjulistajana kotimaassaan Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Artikkeli on käännetty hänen nettijulkaisustaan artkatzministries.org

Mainokset
Kategoria(t): Art Katz. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s