Jumalan valtakunnan talous, osa9

Wolfgang Simson: Apostolic Finance Principles

Mitä siis pitäisi tehdä?

Uusi seurakunta tarvitsee taloudenpitoonsa uuden mallin. Kun uudenlainen kristinusko nousee kirkkaalla tavalla esille, meillä ei ole varaa ottaa sille veturiksi vanhaa talousoppia. Siitä seuraisi järjestelmän sisäinen ristiriita, joka johtaisi kaaokseen. Sen tähden pitää nojata sellaisiin talouden periaatteisiin, jotka ovat olennaisesti missiologisia (lähetystä tukevia) ja noudattavat ekklesian kehityksen profeetallisia linjoja, missä ekklesiasta jälleen muodostuu sellainen kuin se kerran oli: siitä tulee Jumalan suunnittelema hallintomalli sekä yksityistä että julkista elämää varten.

Uuden ekklesian on tarkoitus perustua vankasti Jumalan valtakunnan laajenevaan olemukseen, joka ilmaisee itseään sekä pöydän ympärillä että stadioneilla, suoraan sanoen se rakentuu kotiseurakuntaverkoston tapaan ja alueellisten kokoontumisten ympärille ja sitä vie eteenpäin viiden palveluviran vauhdittama hengellinen työ ja se saa aikaan paljon suurempaa kasvua kuin mitä tunnettu seurakunnan kasvu tai megakirkot edustavat, kun se moninkertaistuu räjähdysmäisesti.

Pitää valmistautua maailmanlaajuisiin taloudellisiin muutoksiin. Kun me alamme uudestaan ymmärtää messiaanisia talousoppeja, se tulee muuttamaan käsityksemme työnteosta ja se tuo Jumalan valtakunnan hyväksi uhraamiseen uudet tavat, uudet summat ja uuden suunnan. Meidän tulee valmistautua siihen, että korvaamme mammonan antaman turvallisuusajattelun uudella ja olemme valmiita siihen, että vaurautta siirretään Jumalan suunnittelemalla tavalla ja hänen ajatuksensa toteutuu maailmanlaajuisesti siinä, että syntisen varat talletetaan oikeamielisille (Sananl.13:22). Monet ovat ennustaneet, että lopun aikana tapahtuu vastaava varallisuuden uusjako, joka tapahtui, kun ”Joosef osti koko Egyptinmaan”, mutta tähän mennessä on tapahtunut varsin vähän sekä yksityisellä että yhteisöllisellä tasolla.

Tarvitaan apostolisia yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä. On selkeä ja kiireellinen tehtävä, että eri puolilla maailmaa perustetaan apostolisia yrityksiä ja säätiöitä niin pian kuin mahdollista, jotta voidaan luoda puitteet niille talouden instrumenteille, jotka toteuttavat messiaanisia periaatteita ja jotka on hahmoteltu Uudessa testamentissa sitä varten, että varoja voidaan keskitetysti kerätä, pitää tileillä ja jakaa sieltä edelleen. Ilman tällaisia järjestelyitä elintärkeät apostoliset ja profeetalliset ihmiset, joita tarvittaisiin kipeästi alueellisen ekklesian uudelleen rakentamista varten, saavat elää hämmästyttävän puutteen keskellä ja syrjäytettyinä ja uppoutuneina kaikenlaiseen teltantekopuuhasteluun. He ovat sellaisen keskellä kuin kalat kuivalla maalla happea haukkoen. Sen jälkeen, kun heidät on otettu kunnollisen kannatuksen piiriin taloudellisesti, he ovat valmiit ottamaan taas vastaan elintärkeän roolinsa ja heidän mukana olemisensa tunnistetaan ja tunnustetaan, kun se vaikuttaa kaikkien hyväksi.

Yksi niistä tehtävistä, joita tässä tulee vastaan, on kouluttaa niitä uskovia, joilla on huomattavasti varallisuutta, että he alkaisivat löytää oman roolinsa Jumalan valtakunnassa työn rahoittajina ja ohjata heitä vapauttamaan niitä varoja, mitä heillä on kiinni omissa taloudellisissa yksiköissään ja osakkeisiin sijoitettuina. Amerikkalainen sijoitusmoguli Warren Buffett teki jotakin tällaista vuonna 2006, kun hän antoi 35 miljardia taalaa (mikä vastasi hänen varallisuudestaan 85 prosenttia) Bill ja Melinda Gatesin säätiölle mainiten, että ”he ovat paljon parempia jakamaan avustuksia kuin minä”.

Jos voimme luottaa maallisiin pörssimeklareihin, kun sijoitamme rahojamme, kuinka paljon ennemmin meidän tulisi oppia jälleen luottamaan Jumalan pörssimeklareihin, apostolisiin ihmisiin, jotka Jumala on kutsunut ja voidellut jakamaan seurakunnan rahaa, kun se vaeltaa päämääräänsä kohti? Tämän lisäksi meidän tulee opettaa kaikille vasta uskoon tulleille olennaiset talousopit, mitä Jumalan valtakunnassa sovelletaan.

Wolfgang Simson

Suomennettu kirjasta The Starfish Manifesto. Ote sivulta 376. Kirja on alunperin julkaistu lokakuussa 2009.

Mainokset
Kategoria(t): Wolfgang Simson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s