Kärsivän ihmisen on hyvä tuntea Jumalan luonne

Rick Warren: Hurting people need to understand God’s character

Seurakunnat ovat täynnä kärsiviä ihmisiä, jotka tarvitsevat kipeästi jotakin toivoa. Toden sanoakseni minun kokemukseni mukaan ne, jotka vaikuttavat kaikkein vahvimmilta, ovatkin niitä, jotka tuskin jaksavat sinnitellä mukana. Meidän tulee varmistaa, että ne kärsivät ihmiset, jotka ovat seurakuntien jäseniä, tietävät nämä kolme asiaa Jumalan luonteesta:

1. Jumala tuntee tilanteeni. Jumala tietää kaiken hyvän ja pahan. Häntä ei hämmästytä mikään. Raamattu sanoo Psalmien kirjassa: Kokoa kyyneleeni leiliisi, merkitse ne kirjaasi. Ps.56:9. Kun ihmiset kokevat vaikeuksia, heidän on syytä kuulla tämä. Jumala tuntee meidät tarkasti ja henkilökohtaisesti. Meidän tuskamme ei ole hänelle yllätys.

2. Jumala välittää siitä, mitä minulle tapahtuu. Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin armahtaa Herra niitä, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä. Hän tuntee meidät ja tietää meidän alkumme, muistaa, että olemme maan tomua. Ps.103:13-14. Jumala tietää, mistä meidät on tehty – molekyyleistä. Olemme hauraita, emme mitään yli-ihmisiä. Hän välittää, kun meihin sattuu. Hän ei suhtaudu välinpitämättömästi meidän kipuihimme. Hän haluaa parantaa haavamme. Hän rakastaa meitä sekä hyvinä että huonoina aikoina, kun palvelemme häntä tai kun emme palvele, kun olemme oikeassa ja kun olemme väärässä. Hänen rakkautensa on ehdotonta.

3. Jumala kykenee muuttamaan minut ja minun tilanteeni. Siinäpä hyviä uutisia – uskomattoman hyviä uutisia – niille, jotka kokevat erilaista kipua. Se on täysin varmaa. Joskus Jumala muuttaa meitä. Toisinaan Jumala taas muuttaa olosuhteita. Mutta hän tekee työtä parantaakseen sen kivun, joka satuttaa meitä. Hän ei vain halua tehdä niin, hänellä on myös voima tehdä se.

Paavali rukoilee: että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään… miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Ef.1:18-19. Se on sama voima, joka nosti Jeesuksen Kristuksen ylös kuolleista. Ja se on sama voima, jota sinä tarvitset, että kipusi hellittäisi.

Muista, että jokainen tarvitsee tätä. Koska me kaikki kohtaamme elämässämme erilaisia kipuja, näiden totuuksien Jumalan luonteesta täytyy olla osa meidän keskeistä opetustamme.

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2010. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.
Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
www.pastors.com

Mainokset
Kategoria(t): Rick Warren. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s