Jumala ristiinnaulittuna, osa3

Art Katz: God Crucified

En ole voinut unohtaa yhtä varhaisista kokemuksistani, mitä minulla on ollut uskonelämäni aikana. Olin uskossani vain muutaman kuukauden ikäinen. Tulin uskoon, vaikka en ollut etsijä. Hän vain otti minut omakseen Jerusalemissa ja sitten tulin takaisin Kaliforniaan opettajan toimeeni ja menetin kaikki vanhat ystäväni heti ensimmäisenä iltana, kun todistin heille uskostani. Mutta tiedekunnassani oli eräs juutalainen naisopettaja ja tiedekunnan ruokalassa meillä oli tapana ruokailla yhdessä.

Olin nuori ja innokas uskova ja todistin hänelle aina siinä määrin kuin nyt osasin kaiken osaamattomuuteni keskellä. Minulla oli käytössäni kaksi tai kolme sanan paikkaa. Mutta muistan erään tilanteen, kun jostain kumman syystä olin hiljaa. Tämä nainen eli jatkuvassa synninteossa ollen avionrikkoja. Koska hän ei uskonut syntiin eikä syyllisyyteen, hän sai juosta terapeutilla pari kertaa viikossa, jotta saisi helpotusta sisäisiin paineisiinsa. Hän pääsi uneen vain pillereillä ja hän heräsikin vain lääkkeiden voimalla. Hän oli jotenkin säälittävä ihmisparka täynnä monenlaista älyllistä julkeutta, ylpeyttä ja ylimielisyyttä ja hän oli täysin vieraantunut Jumalasta. Hänessä oli kuva maailmasta. Ja siinä minä olin sanomatta hänelle sanaakaan miettien omia asioitani. Olin kuitenkin tietoinen siitä, että hän oli käymässä levottomaksi ja jopa hermostuneeksi, lopulta perin vaivautuneeksi. Katsoin häntä viattomasti silmät suurella ja hän ei kyennet hillitsemään enää itseään, vaan puuskahti: ”Silloinkin kun et sano mitään, olet kuin mikäkin elävä syytös!”

En ole voinut unohtaa sitä lausahdusta!

On tietysti syy, miksi Herra on pannut minut muistamaan sen. Sen pitäisi olla maailman antama lausunto meille kaikille. Meidän tulee seurata Karitsaa, mihin hän meneekin (Ruut.1:16), jos aiomme seurata häntä loppuun asti tässä lopun ajassa, joka on menossa kohti huipennustaan, kun valon ja pimeyden voimat ottavat rankasti yhteen. Jos aiomme olla pyhiä, meidän tulee olla todella pyhiä tai emme ole pyhiä ollenkaan.

Maailmassa tapahtuu kahtiajako. Ne, jotka tänään ovat kevyesti laulaneet Jumalan pyhyydestä, eivät voi laulaa sitä sitten enää. Ainoa poikkeus on sellainen henkilö, joka on päässyt siinä määrin Herransa syvälliseen tuntemiseen, että tuntee hänen täydelliseksi tekevän voimansa ja pyhyytensä ja voi olla voittaja hänessä. Jokaisen tulee tietää, että kirves on jo pantu hänen elämänsä puun juurelle ja että siinä voi iloita Herran voitosta ja siitä, että on tullut todelliseen vapauteen Kristuksessa. Saamme olla tässä yksi niistä, jotka ovat nostaneet ristin todelliseen arvoonsa, eivätkä vain myöntäneet sen olemassaolon oikean opin kannalta tai käyttäneet sitä vain rihkamakorun tapaan kaulallaan tai pitäneet sitä jonain muovisena esineenä.

Olemmeko päässeet tähän asiaan sisälle?

Onko meille koskaan muistutettu siitä, että Jeesus kuoli alastomana?

Hän kärsi niin sanomattoman häpeän, jotta me voisimme kerran seistä hänen edessään ilman häpeää emmekä tuottaisi mitään häpeää hänen nimelleen emmekä saattaisi sitä pilkan kohteeksi oman uskottomuutemme takia.

Hän kuoli alasti.

Hän lähti tästä maailmasta alastomana ja samalla tavalla hän kerran tuli tähän maailmaan – alastomana.

Jos menette siihen huoneeseen, josta minä äsken tulin, siellä näette ison ristin joka peittää koko seinän. Se on hyvin ainutlaatuinen. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Se on tehty kokonaan ruusuista, se koostuu ruusuilla koristelluista osista, jotka on aseteltu ristin muotoon. Hyvin kaunis ja kovin vaikuttava. Mutta valhetta!

Saatana haluaa nähdä, että kaikista asioista tehdään sentimentaalisia, tunteisiin vetoavia, mutta meidän on tarpeen nähdä risti koko kauheudessaan. Meidän tulee ymmärtää, että Jumala itse tuli alas taivaasta ja syntyi tähän maailmaan alastomana pienen avuttoman vauvan hahmossa. On vaikuttavaa ajatella pientä lasta, joka ojentaa käsiään täydellisen luottavaisena. Se on suurenmoista.

Mutta hän oli alaston!

Jumalalle oli nöyryyttävää tulla maailmaan ihmiseksi. Saatat kysyä: ”Art, mitä pahaa on siinä, jos syntyy ihmiseksi? Eikö se ole korkein elämän muoto maan päällä?”

Meille se kyllä on jotakin positiivista, mutta Jumalalle se on nöyryyttävää. Joutua nyt ihmisruumiin vangiksi, tulla tänne maan päälle taivaasta ja laittaa sivuun kaikki kirkkautensa elääkseen täällä pienen muista täysin riippuvaisen vauvan elämää!

Elää elämänsä täällä tuntemattomana ja julkisuudelta piilossa?

Kärsiä sitten vielä oman kansansa taholta sellainen hylkääminen?

Päättää sitten päivänsä täällä sellaisen sanomattoman kidutuksen jälkeen, mistä raamattu sanoo: Sitten he ristiinnaulitsivat hänet (Mark.15:24)!

Edes Jumala ei yrittänyt kuvailla sitä sen paremmin ja niin hän jätti tämän maailman kuin heikko lapsi – alastomana.

Onko hän sinun kuninkaasi?

Voin kertoa teille juutalaisena, että tämä ei ole oikein juutalaiseen makuun. He eivät piittaa paljonkaan kuninkaista, jotka ratsastavat sellaisella aasilla, jonka selässä ei kukaan vielä ole istunut (Mark.11:2), mikä on kuvatakseen jotakin täysin kahelia, vajaata ja nöyryyttävää, kun sellainen kulkuneuvo nykien kulkee alas Öljymäen rinnettä.

Siinä ei ole ihmisen mittapuun mukaan paljonkaan kuninkaallisuutta!

Sitten kuolema häpeäpaalussa – ja roskatunkioon!

Eivät edes opetuslapset kestäneet nähdä sellaista ja lähtivät lätkimään.

Se kuolinkouristukseensa jäykistynyt liha – sekö on JUMALA?

Saatat kysyä: ”Art, miksi se oli välttämätöntä?” En osaa vastata. Mutta tiedätkö, mitä saksalainen teologi Moltmann sanoi kirjassaan Ristiinnaulittu Jumala?

Hän sanoi: ”Tiedätkö, mistä tosi usko alkaa?”

Ei muovinen usko, vaan tosi usko, sellainen joka hillitsee sinun itsetyydytystäsi, haureuttasi, lihasi hemmottelemista? Tiedätkö, mistä todellinen voittoisa usko alkaa?

”Siitä paikasta, missä ateistin mielestä usko loppuu!”

Sekoittaako tämä kaiken logiikan ja järjen? Maan päällä ei ole toista sellaista uskontoa kuin kristinusko, jonka keskiössä olisi tämänkaltainen tapahtuma. Se on loukkausten loukkaus. Kuka voi ymmärtää tämän kaiken?

Art Katz

Art Katz (1929-2007) oli messiaaninen kristitty ja toimi sananjulistajana kotimaassaan Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Artikkeli on käännetty hänen nettijulkaisustaan artkatzministries.org

Mainokset
Kategoria(t): Art Katz. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s