Määrähetki, osa1

Douglas Clark: The Appointed Time

Eräänä päivänä ajelin Michiganissa Battle Creek’iin tavatakseni ystäviäni määrätyssä ravintolassa kello viisi iltapäivällä. Arvioin, että matkaan menisi minulta tunti ja 45 minuuttia. Valitettavasti pääsin matkaan 10 minuuttia myöhässä ja kaiken lisäksi piti poiketa ottamaan bensaa ja erään tietyömaan vuoksi piti valita uusi reitti ja kaiken huipuksi jouduin hitaan maatalousajoneuvon taakse ainakin 8 kilometrin ajaksi.

Kun tein siinä matkaa, kuvittelin kuinka ystäväni odottivat minua ravintolassa pitkästyneinä. Kun pääsin lähemmäksi määränpäätä, olin aika hämmästynyt, kun katsoin kelloa. Totesin, että en olisi ollenkaan niin myöhässä kuin olin kuvitellut. Kun pääsin perille, käännyin parkkipaikalle ja löysin vapaan parkkiruudun. Kun olin pysäköinyt autoni, vilkaisin kelloani samalla kun sammutin moottorin, ja se oli sekunnilleen tasan viisi! En olisi saanut sitä omin avuin onnistumaan, vaikka olisin yrittänyt tuhansia keinoja. Tilanteessa oli niin paljon muuttujia ja silti olin onnistunut pääsemään perille ajoissa.

Juuri tätä samaa Herra tekee meidän jokaisen kohdalla yksilöllisesti. Olemme usein hyvin stressaantuneita ja pelkäämme olevamme myöhässä, muutamme reittiä tai hermoilemme jonkin hidasteen kanssa ja kuitenkin Jumalan suunnitelma käy toteen juuri aikataulussa. Hän osaa ottaa kaikki muuttujat huomioon! Sitä tapahtuu meille kaikille yksilöllisesti, mutta ilahduttava yllätys, mikä meitä odottaa, on se, että meidän yksilölliset kokemuksemme sopivat kerran yliluonnollisen saumattomasti yhteen niin, että syntyy yhtenäinen kuva Kristuksen ruumiista, jonka koko maailma sitten näkee, kun Jumalan aika on kypsä.

Tämä on vastakohtaista sille, mitä ihmiset tekevät omissa hierarkkisissa ja horisontaalisissa hallinnoissaan. Vaikka yrittäisimme kuinka kovasti, me emme saa Jumalan asioita tehdyiksi. On olemassa jumalallinen järjestys, mikä on ennalta määrätty, ja mikään mitä me teemme, ei nopeuta sitä eikä estä sitä. Jumala lupasi Aabrahamille, että hänellä olisi jälkeläisiä niin suuret määrät, että heitä olisi loputtoman paljon, kuin maan tomua. Tämä oli lupaus, jota Aabraham ei voinut toteuttaa omin voimin. Sama pätee meihin. Meidän tulee odottaa Jumalaa, että hän tekee, mitä on luvannut.

Iisak oli lupauksen perusteella syntynyt poika, hän oli Aabrahamin jälkeläinen, mutta hän sai alkunsa jumalallisen väliintulon seurauksena. Aabrahamin tavalla mekin joudumme näissä tilanteissa vähän hämmennyksiin. Tunnemme Pyhän Hengen sydämenlyönnit ja meillä on sitä sisäistä tietoa, jonka Jumala haluaa tuoda julki meissä ja ilmentääkseen itseään meidän kauttamme kolmantena päivänä…

Mutta – sovitun hetken odottaminen on meille suuri haaste ja tuo esiin sen ”oman itsen”, joka on niin kärsimätön. On huomattava, että Jumalan ajoitus on aina sellainen, että se on inhimilliselle ihmiselle mahdoton yhtälö. Onko Herralle mikään mahdotonta? Ensi vuonna minä palaan luoksesi tähän samaan aikaan, ja silloin Saaralla on poika. 1.Moos.18:14. Saara ei saanut lapsia ennen kuin hänen hedelmällisyytensä aika oli ohitettu jo kauan sitten. Parasta mitä me saamme aikaan, kun yritämme auttaa Jumalaa toteuttamaan suunnitelmiaan, on synnyttää Ismael.

Monet meistä ovat kipeällä tavalla tietoisia vallitsevasta lihallisuudesta ja niistä monista hengellisistä ismaeleista, joita on syntynyt sen seurauksena. Mutta oletko pohtinut tätä: sama mies, joka sai aikaan Ismaelin, sai myös olla isänä sille lupauksen lapselle, joka sai nimekseen Iisak? Aabrahamin oma yrittäminen ei tehnyt tyhjäksi Jumalan suunnitelmaa.

Tähän sisältyy totuus, jonka pitäisi rohkaista Jumalan pyhiä. Näiden vuosien aikana on ollut aikoja, kun olen nähnyt ”minä itsen” nostavaan päätään enkä ole voinut asialle juuri mitään. Rukoilin vaikka kuinka paljon, en päässyt irti omista toiveistani. Kun halusin tehdä asiat omalla tavallani eikä Jumalan tavalla, Jumala ei antanut periksi minun toiveilleni ennen kuin tulin asian suhteen aivan sairaaksi. Ja kun Jumala antaa periksi meidän toiveillemme, se ei ole välttämättä ollenkaan hyvä juttu! Useimmiten meidän toiveemme ovat lihallisia eivätkä ollenkaan yhdensuuntaisia hänen päämääriensä kanssa, mutta meillä on se onni, että hän otti kaiken tämän huomioon, kun loi meidät. Kun saamme omat toiveemme läpi, siitä tulee juuri sellainen asia, joka antaa Jumalalle mahdollisuuden tehdä korjaavia toimenpiteitä ja puhdistaa meidät tulellaan.

Olkaa siis rohkealla mielellä, sillä huolimatta eteen tulevista esteistä, te pääsette siihen päämäärään, että tulette hänen kuvansa kaltaisiksi ja pääsette samanlaisuuteen hänen kanssaan ihan annetun aikataulun puitteissa! (Jatkuu)

Douglas Clark

Copyright © Douglas B. Clark 2010. Julkaistu luvalla. Douglas Clark’in kotikaupunki on Niles, Michigan. Hänen oma nettijulkaisunsa on: www.theinwardjourney.net

Advertisement
Kategoria(t): Douglas Clark. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s