Miten vältät loppuun palamisen

Rick Warren: Seven principles to help you avoid burnout

Paras ajoitus hoitaa loppuun palamisen ongelmaa on tehdä se ennen loppuun palamista. 2 Korinttilaiskirjeen luvussa 4 Paavali kertoo seitsemästä periaatteesta, joiden avulla voimme kestää ja jaksaa hengellisessä työssä.

1. Muista Jumalan armo Jae 1: Kun meillä Jumalan armosta on tällainen palveluvirka, me emme lannistu. Jumala on antanut meille hengellisen työn. Meidän ei sen kautta tarvitse todistella olevamme jotakin eikä toisaalta rypeä omissa virheissämme. Sinun ei tarvitse ansaita paikkaasi pastorina tai seurakunnan johtajana.

2. Ole totuudenmukainen ja rehellinen kaikessa, mitä teet Jae 2: Olemme hylänneet kaiken salakähmäisen, emme toimi petollisesti emmekä vääristele Jumalan sanaa, vaan tuomme esiin totuuden ja toivomme, että jokainen omassatunnossaan arvioi meidät Jumalan edessä. Pidä huolta rehellisyydestäsi, sillä rehellisyys tuo elämääsi voimaa kun taas syyllisyys imee sinusta voimat. Sinun tulee päästä tavoitteeseen niin, että luonteesi ei turmellu. Sinun rehellisyyteesi kuuluu myös se, miten käsittelet Jumalan sanaa. Älä vääristele sitä tai tee siitä sekavaa.

3. Ole motivoitunut tekemään työtä Jeesuksen hyväksi, ei mistään itsekkäistä syistä. Jae 5: Emmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä. Tarvitsemme oikeat vaikuttimet. Meidän tulee aloittaa työ palvelijoina ja päättää se palvelijoina – ei minään kuuluisuuksina. Sinun tulee oppia elämään elämäsi yhden hengen yleisöä varten – joka on Jeesus Kristus.

4. Ymmärrä, että uskovatkin ovat vain ihmisiä. Jae 7: Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme. Meidän tulee hyväksyä rajoituksemme. Nopein tapa palaa loppuun on yrittää olla supermies. Nöyryys on sitä, että olemme rehellisiä omien heikkouksiemme suhteen.

5. Kehitä rakkaudellinen asenne muita kohtaan. Jae 15: Tämä kaikki tapahtuu teidän takianne, jotta yhä enenevä armo synnyttäisi yhä useammissa runsasta kiitollisuutta Jumalan kunniaksi. Seurakunnat menevät eteenpäin, kasvavat ja kestävät, kun rakkaus on vahvaa. Sinun tulee rakastaa ihmisiä tai et voi kestää hengellisessä työssä.

6. Ota aikaa sisäistä uudistumista varten. Jae 16: Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. Minulla on motto: pidä vapaata päivittäin, vetäydy omiin oloihisi viikoittain ja heitä vapaalle vuosittain. Sinulla täytyy olla vapaa-aikaa, jotta voit latautua.

7. Keskity tärkeisiin asioihin äläkä anna hetkellisten ongelmien hajottaa huomiotasi. Jakeet 17-18: Tämä hetkellinen ja vähäinen ahdinkomme tuottaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden. Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti. Pidä katseesi tavoitteessa, ei ongelmissa. Vain Jumala, joka näkee näkymättömän, voi tehdä mahdottomia. Jotta voit olla hengellisen työn maratonilla voittaja, on luotettava Jumalaan silloinkin, kun hommassa ei näytä olevan järkeä. Jos juoksemme karkuun ongelmien takia, emme koskaan kypsy siihen aikuisuuteen, johon Jumala haluaa meitä kasvattaa.

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2010. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.
Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
www.pastors.com

Mainokset
Kategoria(t): Rick Warren. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s