Jatka tankkaamista, osa2

K.P.Yohannan: Keep Filling the Tank!

Uskon vaelluksen kannalta on tärkeätä, että täytämme sydämemme päivittäin Jumalan sanan rohkaisevalla vaikutuksella. Ja vaikka Jumala on antanut sanassaan meille kaiken, mitä tarvitsemme, jotta voimme nujertaa masennuksen, heikkoudet, synnin, erilaiset esteet ja Saatanan hyökkäykset, joita matkan varrella tulee, meidän on itse otettava vastuu siitä, että sovellamme sanaa elämäämme.

Niin kuin autoa on tankattava, niin meidänkin tulee täyttää tankkia seuraamalla annettuja kehotuksia – muuten emme pitkän päälle selviä tunne-elämämme kannalta emmekä hengellisen elämämmekään suhteen. Tarkastelkaamme muutamaa tällaista tärkeää ohjetta.

Kiittäkää kaikissa olosuhteissa
1.Tessalonikalaiskirjeessä meille annetaan yksi kaikkien voimallisimmista kehotuksista, jotta selviämme hengellisen elämän vaelluksesta erilaisten vastuksien keskellä: Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa. 1.Tess.5:18 KR38.

Eräs kristitty sielunhoitaja auttoi potilaitaan soveltamaan tätä sanan kohtaa vaikeisiin tilanteisiinsa. Kaikissa tapauksissa saatiin valtavia myönteisiä tuloksia. Hänen neuvojaan kannattaa soveltaa itsekin: ota paperilappu ja kirjoita siihen 10 asiaa, joista olet kiitollinen vaikeuksiesi keskellä. Sinulla saattaa olla vaikeuksia esimiehen kanssa töissä, kun hän kohtelee sinua kaltoin. Ehkä sinulla on ongelmia palvelutyössäsi seurakunnassa, kun sinulle ei myönnetä sitä tärkeää tehtävää, jonka olisit halunnut. Ehkä sinun aviokumppanisi on raskaasti loukannut sinua tai olet saanut muuten pettyä häneen pahasti. Ehkä sinun poikasi tai tyttäresi tuottaa sinulle paljon päänsärkyä.

Saatat kokea tämän tehtävän vaikeaksi, mutta yritä tosissasi. Esimerkiksi: olen kiitollinen siitä, että minulla on työpaikka. Olen kiitollinen, että saan palvella Herraa vaikka ihan vähäisissäkin tehtävissä ja olla avuksi, että sieluja voitetaan Kristukselle. Olen kiitollinen, että puolisoni ei lähtenyt kävelemään tästä avioliitosta. Olen kiitollinen, että poikani ei käytä huumeita.

Laita tämä muistilappu jonnekin näkyvälle paikalle. Laita se raamattusi väliin tai paidan taskuun, autosi kojelaudan päälle tai liimaa se tietokoneesi ruudun kylkeen.

Kiitä Jumalaa kahdesti päivässä näistä 10 asiasta – kun aloitat päiväsi ja kun olet lähdössä nukkumaan. Sano ääneen: ”minä kiitän sinua, Herra, siitä että…”

Joka kerta, kun tulee kiusaus valittaa, vaihda valituksen tilalle jokin kohta listastasi. Varmista, että et edes lausu ääneen mitään kielteisiä asioita, joiden kanssa taistelet. Meidän mielemme askartelee automaattisesti kielteisten asioiden kanssa, paisuttaa pikkuasiat isoiksi ongelmiksi ja löytää jotakin valittamista jopa niistä hyvistä asioista, joita on meneillään. Sen vuoksi on tärkeää, että listasi on heti käden ulottuvilla, jotta voimme jokaisen masentavan mietteen korvata heti jollakin kiitollisella ajatuksella.

Jatka tätä kiittämistä 21 päivän ajan, kunnes siitä tulee tapa. Tulet huomaamaan, että sydämessäsi tapahtuu valtava muutos ja sinun koko elämässäsi käy niin tämän kaiken tuloksena.

Juokse sinnikkäästi kilpailusi maaliin asti
Heprealaiskirjeen kirjoittaja sanoo: Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme… Hepr.12:1. Hän oli hyvin selvillä siitä, että olemme ilmoittautuneet maratonille, jonka voi voittaa vain, jos meillä on riittävästi kestävyyttä jaksaaksemme juosta koko pitkän matkan.

Länsimaiden ihmisinä meitä vaivaa kestävyyden puute. Meidän yhteiskunnassamme on paljon vaihtelevuutta ja ihmiset elävät jatkuvassa muutoksen tilassa. Tilastot kertovat, että 50% aviopareista ajattelee ainakin kertaalleen, että jos heidän avioliittonsa ei onnistu, he tekevät seuraavassa parisuhteessa jotakin toisin.

Meistä on niin paljon helpompaa ottaa uusintakierros, lähteä kävelemään, sulkea sydämemme, tulla katkeriksi tai luovuttaa kuin pyrkiä pitkällä aikavälillä kestävyyteen. On vähän epätavallista löytää – sekä yhteiskunnassa että seurakunnassa – joku ”paikalleen jämähtänyt”, joka edustaa pysyvyyttä, kestävyyttä ja sitoutumista erilaisten vaikeuksien kohdatessa – siitähän raamattu puhuu, kun se kuvaa Jeesuksen seuraamisen haastetta.

Jos olet vielä nuori henkilö, minä haluan erityisesti rohkaista sinua sisäistämään sen, mitä tarkoitetaan sanalla ”kestävyys”. Paavali kirjoitti nuorelle opetuslapselleen Timoteukselle: Kärsi sinäkin vaivaa niin kuin Kristuksen Jeesuksen kelpo sotilas. 2.Tim.2:3. Toisin sanoen: ”Vaikka vaikeuksien kestämisessä on omat hankaluutensa, ole kaikessa kestävä, sillä sen kautta sinä kasvat ja sen kautta sinä vahvistut sisäisesti”.

Kun puhutaan johtajuuteen kasvamisesta, parhaat vuodet omassa elämässäni elin ja arvokkaimmat oppitunnit sain, kun olin työssä eräässä lähetysjärjestössä Pohjois-Intiassa. Eräs ryhmän johtajista oli suunnilleen pahin mahdollinen tapaus, jonka kanssa voi yrittää tulla toimeen. Tein mitä tahansa, niin hän löysi siitä aina jotakin vikaa. Sellainen ei ollut helppoa kestää. Tuntui siltä kuin olisi pitänyt kuolla tuhat kertaa. Mutta jollakin tavalla saamani kasvatus ja käsitykseni opetuslapseudesta vaativat minua jäämään eikä luovuttamaan.

Kuvittele, kuinka juokset maaliviivan yli
Haluan rohkaista sinua ajattelemaan usein sitä, miten kaikki päättyy 15, 20 tai 50 vuotta tästä eteenpäin, kun sinun kilpajuoksusi on ohi. Sinun tulisi silloin voida sanoa: ”juoksin hyvän kilpailun”.

Onko se mahdollista? On se, kyllä vaan! Meillä on paljon esimerkkejä ihmisistä, joka olivat kestäviä ja juoksivat maaliin asti.

Mitä tahansa masentavia asioita ja vaikeuksia meillä onkaan, ne eivät kuitenkaan maailmaa kaada. Ne ovat vain väliaikaisia koettelemuksia. Jumala on jo lahjoittanut meille armonsa juosta voittoon. Älä siis pysähdy! Jatka juoksemista!

K.P.Yohannan © 2010

Alkuperäisen artikkelin lähteenä on käytetty verkkosivustoa http://www.gfa.org
Julkaistu luvalla. Copyright © Gospel for Asia.

Advertisement
Kategoria(t): K.P. Yohannan. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.