Saat nähdä Jumalan kirkkauden

Francis Frangipane: Expect to See God’s Glory!

Valo loistaa pimeydessä
Ei riitä tietää, että Jumala on olemassa. Jos haluamme elää taivaallisissa, meidän tulee päästä vapauteen maallisista. Saadakseen meissä uskon heräämään Pyhän Hengen täytyy viedä meitä sellaisiin aikoihin elämässä, jolloin Jumalan läsnäoloa ei voi selvästi tuntea. Sellaisina ajanjaksoina Herran päämäärä on kypsyttää meidän hengellisiä aistejamme.

Sen vuoksi sinun ei pidä hyväksyä ajatusta, että Jumala olisi pysyvästi kätkeytynyt sinulta, vaikka koetusten keskellä saattaisi siltä tuntuakin. Hän opettaa meitä näkemään pimeässä ja kuulemaan hiljaisuudessa. Hän tekee itsensä tunnetuksi meidän sisäiselle ihmisellemme, jotta me voisimme olosuhteista huolimatta aina pysyä hänen henkensä johdatuksessa.

Rakkaat ystävät, jos haluamme nähdä Jumalan on aivan ehdottoman tärkeää, että näkymme on hengellinen eikä perustu aisteihin. Voidaksemme kuulla Jumalan äänen meidän tulee oppia, miten suljemme maailmastamme ulos erilaisten pelkojen ja maallisten halujen metelin. Tämän sisäisen maailmamme työstämisen tuloksena syntyy voimistuva näkemys siitä, että mikään ei ole Jumalalle mahdotonta. Pimeä jakso elämässämme, vaikka se tuleekin vastaan vihollisena, pakottaa meidät toden teolla etsimään Jumalaa ja opimme antamaan enemmän arvoa jumalalliselle valolle. Älä sekoita hetkellistä pimeyttä ikuiseen sokeuteen, sillä tämän päivän koettelemukset ovat juuri avaamassa meidän silmämme näkemään Jumalan kirkkauden. Lopulta löydämme saman totuuden, josta Jesaja kirjoitti: Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan (Jes.6:3).

Herra, avaa meidän silmämme!
Eikö Mooses kestänytkin, koska oli se joka ikään kuin näkee Näkymättömän (Hepr.11:27)? Oikeastaan raamatun kirjoittajat olivat ihmisiä, jotka olivat saaneet nähdä Jumalan kirkkauden. Jumalan kirkkauden näkemiseen kutsutaan yhtä hyvin meitäkin. Meidän hengellinen näkymme ei ole mikään mielikuvituksen luomus, vaan jotakin, mikä kumpuaa siitä yhteydestä, mikä meidän sydämessämme vallitsee Pyhän Hengen kanssa. Eikö Herra luvannutkin: Autuaita puhdassydämiset: he saavat nähdä Jumalan (Matt.5:8)? Eikö olekin järkevää edellyttää, että jos Kristus todella asuu sisimmässämme, meidän tulee elää elämämme peittämättömin sydämin? Onhan kirjoitettu:

Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki. 2.Kor.3:18.

Niin, jos siirrämme syrjään synnin, häpeän ja itsekeskeisyytemme peitteen ja jos pyrimme kestävästi etsimään Jumalan kasvoja ja keskitymme hänen Henkeensä ja sanaansa, me voimme odottaa näkevämme Herran kirkkauden. Sellainen avoin tietoisuus Jumalasta on raamatullista ja sitä tulisi tavoitella. Mutta on niitäkin, jotka ovat sitä mieltä, että pyrkiminen sellaiseen korkeampaan tietoisuuteen on väärää toivoa ja harhaoppia. Minä sanon: kavahtakaa epäuskoisten kristittyjen hapatetta. Sillä sellaiset ihmiset tarjoavat teille uskontoa ilman näkyä ikään kuin Jumalan kirkkauden näkeminen olisi syntiä.

Mietipä, kuinka moni henkilö raamatussa todella sai nähdä Herran kirkkauden: Aabraham sai nähdä Kristuksen kirkkauden Mesopotamiassa. Jesaja näki hänet kuningas Ussian kuolinvuonna. Hesekiel vaipui Elävän Jumalan kasvojen eteen Kebar-joen varrella. Daavid, Habakuk, Salomo ja Sakarja näkivät Herran kirkkauden (Ap.t.7:2, Jes.6:1, Hes.3:23, 2.Sam.6:2, Hab.3:3, 2.Aik.7:1, Sak.1:8). Mooses näki hänet, myös Aaron, Nadab ja Abihu samoin kuin 70 Israelin vanhinta. Toinen Mooseksen kirja kertoo meille, että ”he näkivät Israelin Jumalan”. Raamattu kuvailee meille tämän hämmästyttävän tapahtuman näyttämöä näin: se millä hän seisoi oli kuin safiirikiveä, kirkas kuin taivas itse (2.Moos.24:10). Yhteenveto tästä kaikesta on ällistyttävä: He saivat katsella Jumalaa, ja he söivät uhriaterian (2.Moos.24:11).

Ajattele: he saivat katsella Jumalaa! Voisiko mitään ihanampaa enää kokea? Tunnetko yhtään kateutta heitä kohtaan tuon johdosta? Että saisi toden totta katsella Israelin Jumalaa kasvoista kasvoihin?

Voit olla varma, että Jumalan kirkkauden näkeminen ei ole vain raamatullista, vaan normaalia – erityisesti sellaisina murrosaikoina, kun eri ajanjaksot vaihtuvat toisiin (kuten nykyään). Tosiasia on, että yli kuusi miljoonaa israelilaista sai nähdä Jumalan kirkkauden Siinain vuorella. Nuoret miehet, vanhat naiset ja lapset – kaiken ikäiset ja kaiken kuntoiset – he saivat nähdä, kuinka Jumalan kirkkaus ilmestyi Siinain vuorella. Nämä ihmiset saivat kuulla Jumalan puhuvan tulen keskeltä! (5.Moos.4:33).

Jumalan kirkkauden ilmestyminen ei päättynyt Siinain vuorelle. Kokonainen heprealaiskansa seurasi kirkkauden pilveä päivittäin ja katseli yöllä, kuinka pilvi hehkui tulen hehkua. Näin ei tapahtunut vain kerran tai pari, vaan joka päivä 40 vuoden ajan! Kuinka paljon varmemmin kirkkauden Jumala haluakaan ilmestyä meille näinä lopun aikoina?

Jos sinä olet niitä, jotka etsivät Jumalan kasvoja, voit odottaa – paitsi pimeitä aikoja, jolloin Jumala herkistää sinun hengellisiä aistejasi – niitä aikoja, jolloin saat nähdä Jumalan kirkkauden! Sinun tulisi elää sellaisessa odotuksessa, että minä päivänä tahansa – kun menet rukouskammioosi tai kävelylle tai näet unia – Jumalan Henki ilmestyy sinulle jollakin mahtavalla ja elämää mullistavalla tavalla.

Francis Frangipane

Copyright © 2010 Francis Frangipane

Julkaistu luvalla. Francis Frangipane toimii pastorina Yhdysvalloissa, Cedar Rapidsissa, Iowassa. Hänen nettisivujensa osoite on www.frangipane.org

Mainokset
Kategoria(t): Francis Frangipane. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s