Kiitollinen sydän

Francis Frangipane: A Thankful Heart

Hyvä elämänlaatu perustuu siihen – halusit sitä tai et – miten kiitollinen olet Jumalaa kohtaan. Jokaisen oma asenne määrittelee sen, kääntyykö elämä kohti siunauksia vai surkeuksia. Kun ihmiset näkevät saman ruusukimpun, jotkut alkavat heti valittaa, että ruusuissa on piikkejä, kun taas toiset iloitsevat siitä, että niiden piikkien mukana tulee ruusuja. Kaikki riippuu näkökulmasta, jonka valitset.

Tämä on se ainoa elämä, joka sinulla on elettävänä, ennen kuin lähdet ikuisuuteen. Jos haluat löytää iloa elämääsi, sinun tulee ensin oppia olemaan kiitollinen. On todellakin niin, että ihminen, joka on kiitollinen vaikka vähänkin, nauttii elämästä. Mutta se, joka ei arvosta mitään, on aina surkeileva, aina valittamassa kaikesta. Hän elää kaikkivaltiaan suojaavan varjon ulkopuolella.

Ehkä pahin vihollinen, joka meillä on vastassamme, ei olekaan Paholainen, vaan meidän oma kielemme. Jaakob puhuu meille: Ja kielikin on tuli… ja sytyttää tuleen elämän pyörän (Jaak.3:6). Hän jatkaa, että tämä tuli saa alkunsa helvetistä. Mieti tätä: meidän sanoistamme riippuu, elämmekö taivaallisissa tunnelmissa vai helvetin tuskissa.

Helvetti kaikkine rangaistuksineen, tuskineen ja kärsimyksineen hallitsee sellaisen ihmisen elämää, joka aina nurisee ja valittaa. Paavali laajentaa tätä näkemystä puhuessaan korinttilaisille, kun hän muistuttaa heille, miten juutalaiset nurisivat ja he saivat surmansa kuolemanenkelin kädestä (1.Kor.10:10). Tosiasiahan on, että joka kerta, kun me alamme jurnuttaa ja valittaa, meidän elämänlaatumme laskee vastaavasti – kuoleman enkeli on raunioittamassa elämäämme.

Ihmiset kysyvät minulta usein: ”Mikä on se pimeyden henkivalta, joka hallitsee meidän kirkkoamme tai kaupunkiamme?” He odottavat, että vastaan heille lausumalla langenneen Jumalan enkelin arameankielisen tai foinikialaisen nimen. Kerron heille useimmiten paljon käytännöllisemmän vastauksen: yksi laajimmalle levinneistä kansakuntaamme vaivaavista pahan aikaansaannoksista on kiittämättömyys!

Ei pidä aliarvioida vihollisen oveluutta ja voimaa tässä asiassa. Paavali sanoi, että juutalaisten nuristessa ja valittaessa vaikeuksiensa keskellä, kuoleman enkeli tuhosi heidät. Kuka tämä tuhoaja oli? Jos nyt halutaan sitkeästi etsiä ikiaikaista maailman hallitsijaa, yksi voimallisimmista henkiolennoista, minkä raamattu tuntee, on Abaddon, jonka kreikkalainen muoto on Apollyon. Se merkitsee ”hävittäjä” (Ilm.9:11). Paavali siis toteaa, että juutalaiset saivat kimppuunsa tämän tuhoajan. Toisin sanoen, jos me valitamme tai olemme kiittämättömiä, avaamme oven tuhon tekijälle nimeltä Abaddon, demonien kuninkaalle helvetin syvyyksistä.

Jumalan läsnäolossa
Lukemattomat ihmiset kansamme keskeltä ovat ryhtyneet asiantuntijoiksi ”ruikutustieteessä”. He ovat asiantuntijoita ja moraalisia tuomareita, jotka pystyvät käden käänteessä latelemaan kaikki vääryydet, mitä yhteiskunta on heille tai heidän ryhmälleen tehnyt. En ole heidän joukostaan koskaan tavannut yhtään, joka olisi tuntenut itsensä onnelliseksi, siunatuksi tai tyytyväiseksi yhtään mistään. He odottavat, että tämä epätäydellinen maailma kohtelisi heitä täydellisesti.

On tässä kipeiden tuntojen maassa niitäkin, jotka oikeasti tarvitsevat huomiotamme. Useimpien kuitenkin olisi vain parasta tehdä parannusta kiittämättömyydestä, sillä kiittämättömyys jo sinänsä kykenee pitämään haavat vuotavina. Meidän täytyy vain antaa anteeksi menneisyydessä tapahtuneet vääryydet ja tulla kiitollisiksi siitä, mitä meillä nyt on.

Heti, kun alamme tulla kiitollisiksi, me oikeastaan alamme nousta hengellisesti kohti Jumalan läsnäoloa. Psalminkirjoittaja sanoo näin:

Palvelkaa häntä iloiten, tulkaa hänen eteensä riemuiten… Tulkaa hänen porteilleen kiittäen, hänen esipihoilleen ylistystä laulaen. Kiittäkää häntä, ylistäkää hänen nimeään. Hyvä on Herra! Iäti kestää hänen armonsa, hänen uskollisuutensa polvesta polveen. Ps.100:2,4-5.

Olosuhteillasi ei ole niin väliä, vaan hetkenä, jona alat kiittää Jumalaa – vaikka tilanteesi ei olisi muuttunut miksikään – sinä alat muuttua. Avaimet, jotka avaavat helvetin portit, löytyvät kiitollisesta sydämestä. Sisäänpääsy Jumalan esikartanoihin tulee mahdolliseksi, kun alamme yksinkertaisesti ylistää Jumalaa.

Kaiken armon Jumala, anna minulle anteeksi, että olen ollut valittaja. Auta minua uhraamaan sinulle kiitosuhria kaikissa tilanteissa. Herra, palaan tänä päivänä liittoon kanssasi. Sinun armoosi turvautuen haluan olla kiitollinen, vaikka elämäni näyttäisi miltä. Oi Jumala, muista liittosi lupaukset ja ota minut lähelle sydäntäsi. Jeesuksen nimessä, aamen.

Francis Frangipane

Copyright © 2010 Francis Frangipane

Julkaistu luvalla. Francis Frangipane toimii pastorina Yhdysvalloissa, Cedar Rapidsissa, Iowassa. Hänen nettisivujensa osoite onwww.frangipane.org

Mainokset
Kategoria(t): Francis Frangipane. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s