Murheen murtamana, osa2

Victoria Boyson: Overwhelmed

Saatat kysyä, miksi Jumala salli Joosefin joutua sellaiseen ankaraan koettelemukseen? No, se ainakin tiedetään sanan perusteella, että ne jotka pääsivät korkeaan asemaan ilman tällaista valmistelua, lankesivat ja menettivät näköpiiristään sen, mikä oli todella tärkeää.

Kuningas Daavidin poika Salomo oli historian rikkain ja viisain mies (1.Kun.3:11-14). Hän peri isänsä valtakunnan, joka oli todellakin suuri, ja Jumala siunasi häntä vielä enemmänkin. Mutta hän ei joutunut käymään läpi vastaavaa valmistumisaikaa valtaistuinta varten kuin isänsä. Daavid aloitti paimenena, oli sitten sotilas, seuraavaksi kuninkaan vävy, joka joutui pakenemaan henkensä edestä, sen jälkeen elämään luolissa, tekeytymään välillä mielipuoleksi ja jossain vaiheessa hän joutui eroamaan vaimoistaan, koki hylkäämistä ja halveksuntaa ja sitten yhtäkkiä – hänestä tuli Israelin kuningas.

Näemme kuitenkin kuningas Salomon elämästä, että koska hän ei joutunut kestämään sellaista, mitä hänen isänsä joutui kärsimään, niin hän ei ollut enää uskollinen Jumalalle elämänsä loppupuolella (1.Kun.11:4-6). Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Mark.8:36. Mitä hyötyä oli Salomolle hänen suuresta viisaudestaan, rikkaudestaan ja maineestaan, jos se maksoi hänelle hänen jumalasuhteensa?

Pysyen Jumalan rakkaudessa
Monet teistä olette joutuneet kokemaan vastaavia riisumisen aikoja. Olette hämmentyneitä ja haavoilla ja aika ajoin tunnette tulleenne Jumalankin hylkäämiksi. Ihmistä loukkaa syvimmin, jos toiset ovat jatkuvasti petollisia, vaikka heidän tulisi välittää sinusta. Sattuu, kun joutuu kokemaan toisten kovuuden – aivan kuin sinun tunteillasi ei olisi mitään väliä. Olet voinut ajoittain kokea itsesi toisten takia murheen murtamaksi.

Mutta vaikka sinua on riisuttu, ryöstetty putipuhtaaksi tai petetty, sinä silti riiput kiinni Jumalassa, sillä sellaisen henkilökohtaisen tuskan kokeminen ilman Jumalaa on täysin mahdotonta. Epätoivosi keskellä sinulla on vielä jäljellä jotakin, mikä on todella tärkeää – sinulla on yhä Jumalasi. Sillä tavoin hän lopulta tulee sinulle kaikeksi ja voit tuntea itsesi maailman rikkaimmaksi ihmiseksi.

Kaikkien koettelemustesi kautta sinua on todellakin valmistettu kutsumustasi varten, mikä tulee olemaan merkityksellinen. Eräänä päivänä katsot taaksesi tähän päivään kuten Joosef ja huomaat, että Jumala on käyttänyt sitä valmistamaan sinua tulevaisuuttasi varten. Tietäen että sinun kutsumuksesi on merkittävä, Jumala halusi valmistaa sinua, jotta et lankeaisi, kun se äärimmäinen koetus tulee kohdallesi: menestyksen testi.

Niinpä hän ei menettäisi sinua kaikkien niitten siunausten keskelläkään, joita hän haluaa sinulle jakaa. Hänen piti varmistaa, että sinun perustuksesi on vakaasti laskettu kalliolle. Että sinun uskosi on perusteellisesti koeteltua.

Jos huomaat olevasi vastaavassa tilanteessa, silloin tiedä: sinun taivaallinen Isäsi rakastaa sinua todella syvästi ja sinä lepäät hänen kämmenellään. Sinun elämäsi kuuluu hänelle ja hän on tullut näkemään, että olet valmis niitä ennennäkemättömiä siunauksia varten, joita hän on sinua varten varannut ja jotka muodostavat sinun kutsumuksesi sisällön. Sinä olet hänen rakastettunsa, hänen lempilapsensa – sinä kuulut hänelle – olet hänen erikoisluomuksensa.

Saatat nähdä kuvia omasta elämästäsi Tuhkimon tarinassa tai ehkä Joosefin tarina on paljon lähempänä sinun historiaasi. Missä määrin ehkä oletkin vastaava tapaus kuin Joosef, muista että hänen tarinansa käännekohta oli mahdollinen, koska hän piti kiinni uskosta Jumalaan. Meidänkin tarinamme voi kääntyä ja löytää uutta ja rikasta merkitystä, kun kohtaamme Jumalan. Hän luo kaiken uudeksi, myös meidän menneisyytemme kipeät asiat. Hän voi nostaa esiin kauneutta elämämme tuhkasta (Jes.61:3). Joten olet sitten missä tahansa, anna elämäsi tuhkat hänelle ja katso, mitä hienoa hän saa siitä aikaan.

Rukoile kanssani:

Rakas taivaan Isä, tarvitsen sinua. Olet kaikkeni, minulla ei ole muuta. Lohduta minua ja tee elämästäni kaunis elämä. Annan kaiken, mitä minulla on, sinun käsiisi, ja pyydän, että täytät minut sinun hengelläsi. Mitä sinulla onkin varattuna minua varten, sen otan vastaan avoimin mielin, sillä se tulee sinulta ja luotan elämäni täydelleen sinun käsiisi.

Victoria Boyson

Julkaistu luvalla. Tämä artikkeli on suomennettu sivuilta Speaking Life Ministries © 2010. http://www.speakinglife.net

Advertisement
Kategoria(t): Victoria Boyson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s