Tehtävämme on rakastaa, osa3

Victoria Boyson: Our Mission: To Love

Pidä kiinni Jumalan rakkaudesta
Jumala lähetti Poikansa etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on, ja meidän kauttamme tämä maailma saa tulla tuntemaan hänen rakkautensa. He saavat huomata, kuinka todellista kaikki on, kun me huudamme Jumalan puoleen pyytäen heille armoa. Voiko rakkautemme voittaa tuomitsemisen ja vetoammeko hänen armoonsa?

Johannes 8 kertoo, kuinka fariseukset toivat aviorikoksesta kiinni saadun naisen Jeesuksen luo. Mutta Jeesus kieltäytyi tuomitsemasta häntä. Sen sijaan tuomion saivat syyttäjät itse. Jokaisella meistä on kootut selitykset valmiina jos kysytään, miksi teimme sen minkä teimme – mikä on saanut heidät ajautumaan tilanteeseen, jossa he nyt ovat – ja mikä tilanne johti sille tielle, missä he nyt kulkevat. Jumala tietää kaiken, mitä he ovat joutuneet kestämään ja mikä on muovannut heistä sellaisia kuin ovat. Mutta hän on myös sitoutunut rakastamaan heitä kaiken keskellä, sillä hän yksin voi nähdä heidän tilanteensa oikein. Hän näkee meidät sellaisina kuin olemme ja hän katselee meitä rakkauden silmälasien läpi.

Meidät on kutsuttu rakastamaan samalla tavalla kuin Jumala rakastaa. Hän sanoi: Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille (Mark.16:15). Evankeliumi on hyvä sanoma, että hän on ostanut meidät omikseen ja lunastanut vapaiksi synnin orjuudesta ja kirouksesta. Saatana on vehkeilijä, joka haluaa vääntää kieroon ihmisten ymmärryksen Jumalasta – saadakseen heidät luulemaan, että Jumala on kylmä ja sydämetön. Hän haluaa epätoivon vimmalla pitää meidät kaukana Jumalan rakkauden kokemisesta. Vihollinen taistelee sitä todellista vapautta vastaan, jonka voi löytää ainoastaan Kristuksesta. Hän yrittää vääristellä ihmisten mielikuvan Jumalasta ja saada heidät kokemaan, että Jumala vasta onkin heidän varsinainen vihollisensa.

Niille, jotka meidän joukossamme rakastavat Jumalaa, kirkastuu oma missio tässä: meidän tulee näyttää maailmalle kaikin mahdollisin tavoin, että Jumala tosissaan rakastaa heitä. Ja he saavat tuntumaa siihen rakkauteen meidän rakkautemme kauttamme. He saavat oppia tuntemaan hänen rakkautensa saadessaan anteeksi ja kokiessaan armon todellisuutta.

Uskovien on varsin helppo langeta farisealaisuuden ansaan ja haluta ”tuhota syntinen”. Juuri sitähän Saatana haluaa meidän tekevän. Oikeastaan hänen suunnitelmansa on varsin usein juuri se, että hän haluaa kääntää epäuskoisten sydämet meitä vastaan, loukkaamaan ja vainoamaankin meitä yrittäen lopulta saada meidät vihaamaan heitä. Hän tietää, että jos me vihassa mukiloimme heitä ja ainoastaan syytämme, he pakenevat meitä niin lujaa kuin karkuun pääsevät ja samalla menetämme mahdollisuuden osoittaa heille Jumalan rakkautta ja armoa.

Joten sielunvihollinen tekee työtä kummassakin leirissä ja saattaa meidät vihaamaan niitä, joita meidän oli tarkoitus tavoittaa. Ja kun hän siinä onnistuu, hän käyttää hyväkseen meidän saamaamme epäluottamusta, jotta saisi epäuskoiset ymmärtämään Jumalan tarkoitukset väärin.

Siinä on meidän taistelumme: pitää kiinni rakkaudesta – pitää kiinni Jumalan ehdottomasta rakkaudesta. Ja voimme olla tässä voitollisia, jos vain tunnemme Jumalan rakkauden meihin. Jos olemme todellakin kokeneet hänen ehdottoman rakkautensa valloittavan voiman, meidän on pakko antaa anteeksi ja päästää meitä loukanneet ihmiset vapaiksi ja rakastaa heitä.

Meidän taistelumme on pitää mielessämme, että Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän uhrasi oman Poikansa pelastaakseen heidät. Jokainen loukkaus on nyt tilaisuus tuoda esiin hänen armonsa ihme.

Tänä aikana esiin nousevan synnin tulvan ei tulisi järkyttää meitä, sillä: missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi (Room.5:20). Suuren pimeyden keskellä Kristuksen kirkkaus säteilee meistä voimakkaammin tälle epätoivon täyttämälle maailmalle.

Victoria Boyson

Julkaistu luvalla. Tämä artikkeli on suomennettu sivuilta Speaking Life Ministries © 2010. http://www.speakinglife.net

Mainokset
Kategoria(t): Victoria Boyson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s