Tehtävämme on rakastaa, osa2

Victoria Boyson: Our Mission: To Love

Jumalan rakkaus kadotettuihin
Huomasin, että tammikuussa 2010 on tullut ensi-iltaan kaksi uutta elokuvaa, jotka esittävät Jumalan karkeana, kylmänä ja jopa väkivaltaisena jumalana. Toisen nimi on Legion ja toisen nimi Creation (joka kertoo Charles Darwinin tarinan). Legion on kertomus joukkiosta, joka taistelee Jumalaa vastaan ja voittaa hänet, koska Jumala on saanut ihmiskunnasta tarpeekseen ja haluaa tuhota sen.

Kun ensi kerran sain tietää näistä elokuvista, olin hölmistynyt ja järkyttynyt. Sitten järkytykseni vaihtui suruksi. Mietin: ”Olemmeko epäonnistuneet, kun olemme halunneet kuvata maailmalle Jumalan todellisen olemuksen?”

Legion-elokuvan juoni voidaan kuvata lyhyesti niin, että se esittää Jumalan vihaisena ja syntisyyteemme väsyneenä ja Jumalana, joka on päättänyt, että emme ole enää hänen arvoisiaan. Hän siis pyrkii tuhoamaan meidät. He ovat ikään kuin tehneet tästä jonkin roolipelin: Sitten näin, että peto ja maailman kuninkaat sotajoukkoineen olivat kokoontuneet yhteen käydäkseen taisteluun ratsastajaa ja hänen sotajoukkoaan vastaan. Ilm.19:19. Ja väännelleet sitä mielivaltaisesti. Elokuvan sanoma on pähkinänkuoressa: Jumala ei rakasta meitä enää eikä välitä meistä vähääkään, joten meidän täytyy nyt yhdistää voimamme ja käydä kapinaan häntä vastaan langenneiden enkeleiden kanssa.

Niinpä voimme päätellä, että tämä henkien sota, jota tässä käydään, ei koske enää hänen olemassaoloaan (onhan uskottava häneen, jos haluaa tehdä elokuvan häntä vastaan), vaan nyt on olennaisesti kysymys Jumalan luonteesta. Onko Jumala rakkaus vai onko hän karkea tyyppi ja vihainen Luoja, joka vain haluaa hallita meitä?

Niinpä päädymme näkemään oman missiomme paljon tarkemmin: meidän tulee näyttää ihmisille, kuinka paljon Jumala rakastaa heitä.

Pyysin Herraa näyttämään minulle jotakin, joka todistaisi, että hän rakastaa ihmiskuntaa. Minulle näytettiin välittömästi Nooan arkki. Hän todellakin antoi vedenpaisumuksen tulla koko maailmaan, koska ihmiset olivat niin loputtoman pahoja, mutta hän myös teki järjestelyn, joka takasi maailman pelastumisen. Hän antoi tulvan huuhtoa pois silloisen maailman pelastaakseen ihmiskunnan siltä pahuudelta, johon se oli menehtymässä.

Jos kadotetut sielut voisivat tuntea hänen rakkautensa edes pienen hetken, he saisivat tietää, että elämä sisältää paljon enemmän merkitystä kuin he olivat siihen asti kokeneet. He kokevat vain tyhjyyttä sisällään – siksi he myös raivoavat niin kovasti Jumalaa vastaan. Synti on ottanut heidät valtaansa ja pyrkinyt tuhoamaan heidät. He tuntevat syyllisyyttä synnistä huolimatta siitä, myöntävätkö he sen vai eivät, ja vihollinen on hyödyntänyt sitä pimeyttä, jossa he elävät, jotta he alkaisivat kapinoida Jumalaa vastaan. He eivät todellakaan tarvitse mitään tuomitsemista. He tarvitsevat ennen kaikkea Kristuksen tarjoamaa vapautusta.

Eivät kääntymättömät aina huomaa tekevänsä syntiä, mutta he vaistoavat joutuneensa pimeyteen, kun elävät erossa Jumalasta. Jeesus Kristus tuli maan päälle, ei tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen (Joh.3:17). Hän tuli päästämään ihmiset vapaiksi kaikesta, mikä heitä orjuuttaa.

Ei Jumala vihaa ja inhoa luomaansa maailmaa. Ei! Hän ei ole luopunut toivosta! Jopa meidän syntisyytemme pimeydessä hän vielä rakastaa meitä. Meidän syntimme aiheuttavat hänelle tuskaa niin paljon juuri siksi, että hän ei voi lakata rakastamasta meitä vaikka olemmekin kokonaan synnin vallassa.

Hän vihaa syntiä sen vuoksi, mitä vahinkoa se aiheuttaa hänen luomilleen olennoille. Hänelle aiheutuu suurta tuskaa, kun hän näkee luomiensa olentojen lankeavan syntiin, mikä vahingoittaa heitä ja pimentää heidän elämänsä ja saa aikaan Jumalasta pois kääntymistä. Ei, kaikesta tuskasta huolimatta, hän ei lakkaa rakastamasta maailmaa. Hän ei luovuta, kun hän haluaa pelastaa sen.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Joh.3:16.

Jumala on rakastanut niin. Hän on rakastanut. On rakastanut niin paljon. Hän on rakastanut kaikkein väkivaltaisintakin synnintekijää niin paljon, että antoi Poikansa pelastaakseen tämän. Kyllä, pelastus on varattuna jokaiselle syntiselle, joka tekee parannuksen.

Kuinka Jumala menetteli Saksassa, missä juutalaisten joukkotuho tapahtui toisen maailmansodan aikana, niitä kohtaan, jotka yrittivät eliminoida juutalaiset? Hän pyrki pelastamaan juutalaisia ja hän loi jopa oman valtion heitä varten, mutta hänen rakkautensa ulottui vieläkin pitemmälle kuin vain tämän kauhean pahuuden uhrien hyväksi. Jumalan rakkaus on etsinyt niitäkin, jotka olivat tämän kauhean pahuuden välikappaleita. Hän lähetti ja lähettää tänäkin päivänä rakkautensa Saksaan ja antaa palvelijoidensa tehdä siellä hengellistä työtä ja evankelioida niitä, jotka ovat olleet toteuttamassa sellaisia kauheuksia hänen omaisuuskansaansa vastaan. Hänen sydämensä tuntee kaipuuta pimeyteen eksyneitä kohtaan, jotka synnin pettäminä yrittivät tuhota hänen silmäteränsä (Sak.2:12).

Jumala lähti etsimään niitä, jotka olivat sodan rampauttamia, niitä jotka olivat kärsineet vihollistensa tekemistä julmuuksista, mutta myös niitä jotka olivat joutuneet pahan otteeseen niin täysin, etteivät nähneet enää valoa lainkaan. Hänen rakkautensa näki sen, mitä vain harvat kykenivät näkemään. Hän näki, kuinka aivan käsittämätön pahuus oli saanut otteen heidän sydämestään ja hän taisteli pelastaakseen heidät. Ja pelastus oli edelleenkin varattuna kaikille, jotka tekivät parannuksen.

Victoria Boyson

Julkaistu luvalla. Tämä artikkeli on suomennettu sivuilta Speaking Life Ministries © 2010. http://www.speakinglife.net

Mainokset
Kategoria(t): Victoria Boyson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s