Tehtävämme on rakastaa, osa1

Victoria Boyson: Our Mission: To Love

Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni… Joh.15:14-15. Jeesus haluaa kutsua meitä ystävikseen.

Minusta on ihanaa olla hänen ystävänsä. Se on suurin mahdollinen etuoikeus ja ilo, mitä voin tässä elämässä kokea. Hän on minun iloni ja rakastan häntä niin paljon, että en löydä sanoja. Rakastan häntä ja haluan, että muutkin tuntisivat hänet samalla tavalla kuin minä: että he saavat kokea hänen rakkautensa ilman että tarvitsee yhtään epäillä, vaan he todella saavat tuntea sen. Herra puhui minulle ja sanoi, että tästä vuodesta tulee sellainen vuosi, joka alkaa valtavalla läheisyyden kokemisella hänen kanssaan – siitä tulee oikein kuherruskuukausi hänen kansalleen.

Tunnen suurta mielihyvää siitä, että Jumalan lapset alkavat kokea hänen rakkauttaan ja voivat löytää uuden ilontäyteisen läheisyyden hänen kanssaan. Hänellä on annettavana meille niin paljon rakkautta eikä hän muuta haluakaan kuin rakastaa meitä ja tehdä meistä perhekuntansa jäseniä.

Tarvitsemme häntä
Eräänä iltana kaipasin häntä syvästi. Tunsin hengessäni yksinäisyyttä, kun en kokenut hänen läsnäoloaan. Mutta pian koin hänen tulevan lähelleni ja tiesin hengessäni selvästi, että hän koki samaa yksinäisyyden ikävää minua kohtaan kuin minäkin häntä kohtaan. Sitten sain kokea yhden kaikkein voimakkaimmista hengellisistä kokemuksistani, mitä minulla on ollut – se valtasi minut kokonaan. En voinut mitään muuta kuin itkeä. Rakastan häntä niin paljon ja minun suhteeni häneen on todellisempi kuin mikään muu suhde täällä maan päällä.

Häntä kohtaan tuntemani rakkaus pakottaa minut auttamaan muitakin kokemaan hänen rakkauttaan. Tässä elämässä tulee vastaan monenlaista, mikä on sietämättömän kovaa. Ilman Jumalaa sellaisen kohtaaminen on vielä vaikeampaa – joillekin mahdotontakin. Mutta hänen rakkautensa päästää vangitut vapauteen, lohduttaa yksinäisiä ja parantaa sairaita. Elämä on kovaa, mutta ilman häntä se on vielä kovempaa.

Sydämemme kovettuu helposti, kun meitä loukataan – viha, tuska tai pelko sulkee sydämemme jopa Jumalaa vastaan. Mutta Jumalan pakeneminen ei ole vastaus. Jumala ymmärtää meidän kipumme ja rakastaa meitä silloinkin, kun olemme vihaisia hänelle. Joskus saatamme keskittyä kovasti antamaan anteeksi kaikille ihmisille, jotka ovat koskaan loukanneet meitä, ja kuitenkin saatamme kantaa kaunaa aivan huomaamattamme Jumalaa vastaan, vaikka hän ei olekaan loukannut meitä millään tavalla.

Hän haluaa, että päästämme irti kivusta, yksinäisyydestä ja epätoivosta ja annamme ne hänelle. Jos me emme pääse irti loukkauksesta, se voi ajaa meidät kauemmaksi Jumalasta. Jos taas elämme kaukana Jumalasta, se voi johtaa sydämen pimentymiseen, jota vihollinen käyttää hyväkseen. Sellaisessa tilanteessa on kamala elää. Pimeässä päädymme tekemään asioita, joita emme tekisi ikinä päivänvalossa. Ja on helppo törmätä päin sellaista, mitä emme näe, jos pimeys on sokaissut silmämme.

Jos taas näemme vaikka pienenkin välähdyksen Jumalan rakkaudesta, meidän omatuntomme voi herätä jälleen eloon. Pimeys voi väistyä nopeasti ja pelko Jumalan valoon joutumisesta häviää, kun koemme hänen rakkautensa turvallisuuden.

Jumala on rakastanut meitä aina, vaikka olisimme vihanneet häntä tai suhtautuneet häneen torjuvasti. Hänen rakkautensa osoittaa meille, että vaikka kieltäytyisimme uskomasta häneen, hän siltikin uskoo meihin. Niin moni vääryys on kohdistunut häneen niiden kautta, joita hän rakastaa, ja kuitenkaan hän ei menetä toivoaan meidän suhteemme, sillä hän ei voi lakata rakastamasta luomiaan olentoja.

Hän tuntee sydämesi ja kaiken, mikä on tuottanut sinulle tuskaa, sokaissut sinua ja ajanut pimeyteen. Hän haluaa sinun olevan tietoinen siitä, että vaikka sinä työntäisit hänet sivuun ja vihaisit häntä kuinka kauan tahansa, vaikka syyttäisit häntä maailman tappiin ja vaikka kuinka yrittäisit saada hänet pyyhityksi mielestäsi, hän ei ikinä lakkaa rakastamasta sinua. Hän ei voisi sitä tehdä. (Jatkuu)

Victoria Boyson

Julkaistu luvalla. Tämä artikkeli on suomennettu sivuilta Speaking Life Ministries © 2010. http://www.speakinglife.net

Advertisement
Kategoria(t): Victoria Boyson. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s