Jos johtaja lankeaa, osa2

Francis Frangipane: When a Leader Sins

Jos emme osaa käsitellä sitä vaikutusta, minkä jonkun johtajan lankeemus on meille aiheuttanut, on mahdollista, että tulevaisuudessa suhdettani seurakunnan johtajiin värittää pelko ja epäluuloisuus. On hyvä muistaa, että Herra lupaa: Minä annan niille paimenia, jotka huolehtivat niistä. Enää ne eivät pelkää eivätkä säiky eikä yksikään niistä joudu hukkaan, sanoo Herra. Jer.23:4. Ellemme pääse puhdistumaan siitä kielteisyydestä, mitä kokemuksemme tuovat, meidän epäluuloisuutemme voi suodattaa mielemme niin, että emme tunnista Jumalan lähettämiä johtajia, kun Herra lähettää heitä yhteyteemme.

Ymmärräthän, että koko seurakuntaa koskeva siunaus on suurempi kuin yksilöä koskeva. Yhteinen siunauksen vuodatus palkitsee erityisesti niitä, jotka pääsevät loukkausten yli ja ovat kärsivällisiä uskossaan toinen toisiaan ja johtajiaan kohtaan. Tämä on se helluntain voitelu, joka tuli niiden 120 ylle, jotka olivat valmiit antamaan anteeksi niiden 12 puutteellisuudet. Juuri tässä yhteisessä siunauksen vuodatuksessa Jumala vuodattaa Henkensä ja koskettaa kansanjoukkoja, saa kokonaiset kaupungit kääntymään ja varustaa kansansa voimalla korkeudesta.

Paikallisella tasolla seurakuntasi johtajat voivat olla hurskaita, mutta joka kerta kun joku kansallisen tason johtaja lankeaa, silloin epäluuloisuus johtajia kohtaan saattaa levitä jossain määrin myös alemmille tasoille. Moraalinen lankeemus voi aiheuttaa kerrannaisvaikutuksen sekä kansallisella että paikallisella tasolla ja saada monien uskovien sydämen liekit savuttamaan. Jos olet pastori ja mietit, miksi ihmiset eivät reagoi sinun opetukseesi toivomallasi tavalla, on mahdollista, että he kantavat sydämessään haavoja, joita joku edellinen pastori on aiheuttanut – mahdollisesti toisessa seurakunnassa. Seurakunnan yleisön joukossa nämä edellisen johtajan aikaansaamat kolhut aiheuttavat kohteliaan ulkokuoren sisällä välinpitämätöntä epäluuloisuutta. Ehkä he eivät kuuntele sinua, koska ovat ottaneet etäisyyttä menneisyytensä kipuihin – etäisyys voi todella estää kuulemasta.

Parannuskeino
Johtajan synnin sovittamiseksi oli Vanhan Testamentin aikaan toimitettava syntiuhri. Sanotaan: hän tuokoon rikkomuksensa takia Herralle syntiuhriksi virheettömän nuoren sonnin. 3.Moos.4:3. Meillä on tietenkin käytettävissämme uhri, joka on paljon parempi uhri kuin sonni tai vuohi. Yksi osoitus kristillisen uskon armollisuudesta on se, että kun me olemme Jumalalle alamaisia ja annamme anteeksi toisille, Jumala lupaa puhdistaa meidätkin. Hänen rakkautensa uudistaa kaiken. Meidän ei ole pakko  kovettua vanhoiksi viinileileiksi.

Voidakseni havainnollistaa tätä uutta armoa, salli minun puhua kaikkien niiden johtajien puolesta, jotka ovat kohdelleet sinua huonosti. Anna meille anteeksi. Muista että jokaista johtajaa kohti, joka on pahan kerran mokannut, on olemassa sata johtajaa, jotka yhä kiipeävät Jumalan vuorelle. Anna sen vuoksi anteeksi sille miehelle tai naiselle, joka on käyttänyt väärin johtajan asemaansa tai pettänyt hänelle annetun perustavaa laatua olevan luottamustehtävän ja lankesi syntiin. Pyydän siis sinua uudestaan, että antaisit anteeksi niille johtajille, jotka ovat langenneet tai pettäneet sinun odotuksesi.

Ottakaamme myös haltuumme esirukoilijan paikka, mitä tulee johtajiimme. Jumala ei ole koskaan ajatellut, että seurakunnan ei tarvitsisi osallistua johtajiensa varjelemiseen tai innoittamiseen. Sinun seurakuntasi johtaja edustaa osaltaan sinun rukousvastauksiasi. Pastorit, joiden puolesta ei rukoilla, ovat erityisen haavoittuvia taisteluissa. Jos et ole sydämestäsi antautunut esirukouksen työhön, on ehkä aika nyt aloittaa ja seistä muurinaukossa seurakuntasi johtajien puolesta.

Ihmiskunnan Vapahtajan seuraajina Jumala kutsuu meitä mukaan siihen uudistukseen, mitä hänen armonsa saa aikaan. Suunnitelkaamme siis yhä vahvempia rukousvartioita johtajiemme puolesta ja olkaamme siinä työssä vastuullisia – heidän parhaakseen ja kaikkien parhaaksi. Ja muistakaamme, että vaikka Jumala rankaisee isien pahat teot jälkipolville, hän myös osoittaa armonsa tuhansille, jotka rakastavat minua (2.Moos.20:6). Antakaamme kaikki kolhumme Jumalan parannettaviksi ja vapautukaamme niistä kivuista, mitä johtajien lankeemukset aiheuttivat.

Francis Frangipane

Copyright © 2009 Francis Frangipane

Julkaistu luvalla. Francis Frangipane toimii pastorina Yhdysvalloissa, Cedar Rapidsissa, Iowassa. Hänen nettisivujensa osoite onwww.frangipane.org

Kategoria(t): Francis Frangipane. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s